Imate glavobolju ? Saznajte razloge

Neke glavobolje uzrokovane su nedostatkom vitamina koji se nalaze u određenim namirnicama koje liječe glavobolju.

Nisu svaka glavobolja ista, a šest vrsta su najčešće glavobolje koje pogađaju puno ljudi. Migrene ili bol u sljepoočnici tretiraju se različito.

Ovisno o tome gdje se i kako pojavljuje, to može biti ozbiljan zdravstveni problem. Munjevita glavobolja izgleda kao “izvan sebe”, a svoj maksimum dostiže za nekoliko sekundi. To može biti pokazatelj brojnih zdravstvenih problema, uključujući krvarenje zbog rupture krvne žile u mozgu, što je opasno po život.

Javlja se u jednoj polovici glave

Riječ je o migreni koja nije opasna glavobolja, ali vrlo je stresna za one koji pate od nje jer može trajati i do 72 sata. Prepoznat ćete je po pulsirajućoj boli umjerenog do jakog intenziteta, a s njom se ponekad javlja i mučnina, kao i preosjetljivost na buku i svjetlost.

Bol na jednoj strani lica, natečeni očni kapak …

Ovo je takozvana “cluster” glavobolja koja je jaka i traje u ciklusima od dva tjedna do mjesec dana. Javlja se u određeno doba godine, a godine mogu proći između dva napada.

Tijekom trajanja, bol se javlja svaki sat i svaki dan u isto doba dana ili noći i traje otprilike između pola sata i tri sata.

Oni koji pate od ovog oblika primijetili su da se osjećaju bolje dok se kreću, za razliku od onih s migrenama koji se moraju odmoriti. Bol se pojavljuje na jednoj strani glave i obično na toj strani lica nosnice se začepe ili curi, očni kapak bubri, oko je crveno, lice i čelo se znoje. Ovaj je oblik pet puta češći kod muškaraca.

Bol u sljepoočnici

Javlja se ako netko ima poremećaj zgloba čeljusti i dovodi do napetosti glavobolje. Osim boli u sljepoočnici, postoje i bolovi u uhu, licu, poteškoće s otvaranjem i zatvaranjem usta i čiji „klik“ kada se čeljust pomiče. Dobro je posjetiti liječnika, javlja hrvatski portal 24 sata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *