Zdraviji je hladan čaj

Ljeto i ljetne vrućine izazov su našem tijelu. Zato je vrlo važno da dobijemo dovoljno i često hidriramo i popijemo puno pića. Iako su čajevi često povezani s prehladom ili drugim tegobama, činjenica je da ih treba piti svakodnevno. Postoji mnogo čajnih napitaka koji su odličan izbor za vruće ljetne dane.
Bez obzira volite li zeleni čaj, bijeli čaj ili ste ljubitelj punijeg ukusa koji sadrži crni čaj, znajte da čajevi nisu rezervirani samo za zimsko razdoblje. Zeleni čaj, na primjer, zbog svoje specifične arome može pridonijeti osjećaju svježine, bijeli čaj zbog svoje blage arome i neutralnosti može se piti umjesto vode ili sokova. A umjesto kave možete konzumirati crni čaj, na primjer, na poslu ili kada vam je potrebna dodatna koncentracija i predah od napornih obaveza.

Kako konzumirati čaj ljeti

Čaj se može piti vrući ili ohlađeni kao ledeni čaj. I prva i druga varijanta mogu biti korisne za organizam, a predstavljaju i trenutak uživanja.

Vrući čaj ljeti – može zvučati neobično, ali može biti od velike pomoći tijekom vrućina. Naime, ljeti se preporučuje konzumiranje toplih napitaka jer povećava znojenje. Ako pijete, recimo, topli zeleni čaj, vaše će se tijelo samo kratko vrijeme zagrijati, a njegov prirodni odgovor na to je znojenje. Znojenje je prirodni proces kojim tijelo oslobađa “višak” topline, tj. Hladi naše tijelo. Na ovaj način ćete „izigrati“ svoje tijelo i učiniti da se brže i efikasnije ohladi. Praksa konzumiranja vrućih čajeva ljeti postoji u Rusiji i nekim skandinavskim zemljama. Pijući vrući čaj ljeti, pomažete vam da se lakše i brže prilagodite visokim temperaturama, što ih zauzvrat olakšava podnošenje.


Ako s druge strane ljeti žudite za hladnim osvježenjem, možete piti ohlađeni čaj. Ledeni čaj naziv je za ohlađene napitke koji se prave kada je čaj (npr. Crni čaj) ohlađen ili kockice leda, voće, voćni sokovi ili komadići voća (limun, naranča, itd.), Šećer ili med ako želite slatko. Hladni čajevi su nekima ugodniji, pa se na ovaj način češće konzumiraju. Koju god vrstu konzumacije smatrate najboljom, čajevi su odličan izbor za poboljšanje zdravlja i poboljšanje općeg blagostanja vašeg tijela. Znanstveno je dokazano da hidriraju bolje od obične vode, a sadrže i mnoga ljekovita svojstva i vitamine koji vas mogu ojačati i pomoći vam u vašim naporima da se osjećate i živite zdravo.

Ako ste ljubitelj čaja ili tražite savršeno ljetno osvježenje, predlažemo da pogledate naš izbor čajnih mješavina. Najbolji su čajevi oni koji sadrže listove biljke camellia sinensis s dodatkom kvalitetnih sastojaka koji pojačavaju užitak u šalici čaja. U našoj internetskoj trgovini naći ćete veliki izbor kombinacija čaja pomoću kojih se možete osvježiti u vrućim ljetnim mjesecima. Naš je prijedlog za ljetne dane zeleni čaj s mangom, ananasom i laticama cvijeta, koji možete konzumirati ohlađen s par komada limuna ili nekog drugog voća.


Ako želite da se ovog ljeta na zdrav i učinkovit način ohladite, pokušajte piti vrući čaj, pa možete isprobati naš cejlonski crni čaj ili crni čaj s borovnicama bobica, komadićima jagoda, laticama ruže i metvice, koji će probuditi sva vaša osjetila svojom aromom, ali i tvoj um.
Bilo da više volite tople ili hladne napitke u ljetnim mjesecima, pokušajte se osvježiti našim bijelim čajem s aromom pita, koji svojom nježnom aromom pita i ruža odvodi vas na nezaboravno putovanje na daleke tropske otoke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *