POSADITE OVU BILJKU U KUĆI: Više nikad nećete vidjeti paukove, bube i voćne mušice

Zašto da trošite novac na skupe proizvode da biste se otarasili napasti kao što su komarci, bubašvabe ili drugi insekti, pa čak i miševi. Dovoljno će biti da zasadite ovu biljku. Niko ne voli kada se na zidovima, i u ćoškovima plafona, pojavljuje  paučina.

q5

Naravno, čista i sređena kuća nije tako privlačna za insekte kao neuredna, ali čak, i kod čestog čišćenja – pojava insekata je uobičajena stvar.

q3

Ma koliko čistim držali vaš dom, dvorište ili terasu, pauci će uvijek naći načina da se nastane u vašem neposrednom okruženju.

Kako ih se riješiti?


 
Da li znate da pauci i drugi sitni insekti uopšte ne podnose miris nane (mente). Odlična ideja – zasaditi kod kuće ovu biljku.

q1

Biljka nana poznata i kao menta, ima jaku aromu. Ona će vaš dom zaštititi, ne samo od paukova, nego i od različitih buba,  insekata i voćnih mušica.

q2

Možete takođe pomješati manju količinu eteričnog ulja nane sa vodom (10-ak kapi na pola litre vode) i sipati u raspršivač.

q4

Ovom mješavinom možete poprskati sve mračne uglove vašeg stana, terase, ostave u dvorištu, kao i sva mesta gdje su pauci viđeni.

qq

Prijatan miris ovog spreja poslužiće vam i kao prirodni osvježivač vazduha koji je potpuno neškodljiv za ljude.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *