DA LI SPIRALE STOJE MIRNO ILI SE POMJERAJU? – ŠTA VI VIDITE: Evo šta odgovor otkriva o vama

Sve što treba da uradite je da pogledate ilustraciju i primijetite pomjeraju li se spirale na njoj, a ako se pomeraju, kojom brzinom se miču

Mislite da ste potpuno smireni i bez stresa? Pa, ova nova optička iluzija osmišljena je da stavi vaš um i oči na test, kako prenosi The Sun.

Optička iluzija dizajnirana je kako bi pokazala koliko ste zapravo pod stresom. Sve što treba da uradite je da pogledate ilustraciju i primijetite pomjeraju li se spirale na njoj, a ako se pomjeraju, kojom brzinom se miču.

Nakon što se vaše oči prilagode kretanju spirale, čini se da se statična slika ili smanjuje ili raste u suprotnom smjeru. Rečeno je da gledanje u ovu vrstu spiralne slike može čak uticati i na vašu sposobnost čitanja reči neko vrijeme nakon toga, jer vam one mogu privremeno skakutati pred očima.

You cannot stop this optical illusion not until you blur our eyes. Similarly, blur your mind from thinking evil. pic.twitter.com/Y9Uo4wviM8— Yasaswi Gomes (@GomesYasaswi) May 23, 2022

Ako dugo posmatrate spirale, a one ostanu nepomične, to je dobar znak jer upućuje na to da ste vrlo smireni i opušteni.  Ali ako vam se čini da se polako vrte, to je signal da ste umorni i treba vam predah.

I svakako je najgore kada se vrte velikom brzinom jer to upućuje na to da ste pod izuzetno velikim stresom te je preporučljivo da se posavjetujte s ljekarom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.