Voditelj i bivši nogometaš izvadio tumor veličine 12 cm: Prvi doktor je rekao da nije ništa – SADA UPOZORAVA SVE NA OVAJ SIMPTOM

Britanska televizijska ličnost, reporter i bivši nogometaš Mark Wright (34) u srijedu je na Instagramu s pratiteljima podijelio da je uklonio tumor od 12 cm iz pazuha. Naime, voditelj je podijelio emotivnu objavu na toj društvenoj mreži i objasnio zdravstvenu situaciju, piše Večernji.hr.

– O. K., bilo je teško odlučiti hoću li progovoriti o ovome ili neću. Jedan dio mene želi ovo zadržati u privatnosti, a drugi dio mene razmišlja, ako mogu pomoći ili možda spasiti jednu osobu, onda je to ispravno – započeo je emotivnu objavu. 

Otkrio sam kvržicu u području grudi/pazuha. Ne preveliku, ali dovoljno da se zabrinem i odem provjeriti. Otišao sam doktoru koji mi je rekao da je to “masna kvržica koju ne treba liječiti” i tako sam i ostavio. Nakon nekog vremena kvržica je počela rasti sve više i počela me smetati u svakodnevnom životu. Ja sam netko tko, kada je život općenito u pitanju, ne ostavlja ništa za sobom, pogotovo kada je u pitanju zdravlje. Otišao sam drugom specijalistu koji je konzultant za dojke. Nakon ultrazvuka bio je siguran da se radi o lipomu, benignom tumoru masnog tkiva – nastavio je voditelj. 

– No, kako je bila dosta velika kvržica, imao je malu brigu da se može pretvoriti u sarkom, zloćudni tumor. Nije bio 100% siguran, stoga sam za svaki slučaj napravio magnetsku rezonanciju. Ni nakon rezultata rezonancije specijalist nije bio siguran može li ukloniti mogućnost zloćudnog tumora zbog velike brzine rasta kvržice. Tad sam otišao k specijalistu za sarkom. Prije 10-ak dana pogledao je nalaze i danas sam je uklonio – otkrio je.  

– Doktor ga nije htio ostaviti unutra i htio je prevenirati rizik da se lipom jednom pretvori u sarkom. A također nije mogao ni 100% potvrditi da se radi o benignom tumoru. Tumor je poslan na biopsiju samo da budemo 110% sigurni, ali doktor je uvjeren da smo napravili sve što treba te da se ne trebam brinuti. Tako da sam dobro – zaključio je i dodao da je poanta priče da svi koji primijete nekakve promjene na tijelu odmah odu provjeriti i ne ostave ništa slučaju.  

Uz objavu je podijelio i fotografiju pazuha pod kojim se vidi kvržica, fotografiju sebe iz bolnice, ali i izvađenog tumora. Brojne kolege i pratitelji zahvalili su Bogu da je sve u redu i pisali mu komentare podrške. 

https://www.instagram.com/p/CXPC3hrsfRi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *