DREČAVO ZELENA BOJA JAJA: Evo kako da dobijete intenzivnu boju BEZ KAPI HEMIJE!

Ove godine birajte prirodne metode

Ako radije izbjegavate farbe iz kesice i ostale slične metode farbanje jaja, za vas imamo dobre vijesti. Moguće je dobiti intenzivnu zelenu boju i to na potpuno prirodan način.

Sve što vam je potrebno je malo špinata!

Možete koristiti svjež ili onaj smrznuti, rezultata svakako neće izostati.

Postupak nikad nije bio jednostavniji – samo stavite željeni broj jaja u šerpu sa hladnom vodom, kašikom soli i sirćeta, i dodate špinat. Jaja skuhajte na tihoj vatri zajedno sa špinatom, pa ostavite da se u toj vodi potpuno ohlade. Kad ih izvadite, dobićete savršenu zelenu boju na vašim vaskršnjim jajima.

Na ovaj način možete farbati cijela jaja, ili ih prethodno ukrasiti travčicama i umotati u hulahopke, kao kod farbanja u lukovini.

(Stil.kurir.rs)

BONUS:

KAKO DA JAJA BUDU INTENZIVNO CRVENE BOJE: Bez kapi hemije, a potrebne su samo 2 namirnice koje sve domaćice imaju

Evo kako da postignete intenzivnu crvenu boju na Vaskršnjim jajima.

Najlepši običaj kod Vaskrsa zasigurno je farbanje jaja.

Danas postoji mnogo tehnika za Vaskrašavanje i farbanje jaja, a većina njih uglavnom zahtjeva fabričke boje koje su pune hemikalija. Intenzivnu crvenu boju možete da dobijete prirodnim putem uz pomoć voća i začina, a evo i na koji način.

  1. Sok od višanja

Ako želite da vaša crvena jaja imaju izrazito intenzivnu crvenu boju, poslužite se sokom od višanja. Postupak je isti kao i kod bojenja sa lukovinom – stavite jaja u šerpu, prelijte sokom od višanja, uz dodatak malo soli i sirćeta. Skuhajte jaja u soku i ostavite da se ohlade.

  1. Mljevena paprika

Četiri kašike mljevene paprike sipajte u litar vode, uz dodatak malo soli i sirćeta i skuhajte jaja. Vodite računa da ne koristite ljutu papriku, jer ljutina može da prodre kroz ljusku u sama jaja, piše Stil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *