NE BACAJTE VODU U KOJOJ SE KUHA KROMPIR, SUHO JE ZLATO ZA ZDRAVLJE: Ublažava tegobu koju ima skoro svaki čovjek

Ima brojne koristi za organizam.

Nakon barenja krompira, obično žurimo da što prije prospemo vodu u kojoj se kuhao. Ipak, kada pročitate ovaj  tekst dobro razmislite da li ćete to uraditi ponovo, jer voda u kojoj se kuhao krompir može biti veoma korisna za zdravlje. Pije se za smirivanje kašlja, ali može da se koristi i za inhalaciju u slučaju prehlade. Takođe, pristalice tradicionalne medicine savjetuju uzimanje vode u kojoj se kuhao krompir kod fizičkog i psihičkog preopterećenja, jer ublažava umor i stres. Takođe se savjetuje da ga koristite za uklanjanje žuljeva na koži ruku i ujednačavanje tona kože.

Кontraindikacije

Ako odlučite da isprobate vodu u koj se kuhao krompir, ne zaboravite da ovaj lijek ima kontraindikacije. Dakle, osobe sa intolerancijom na krompir, niskom kiselošću želudačnog soka, dijabetesom i niskim krvnim pritiskom treba da izbjegavaju ovu tečnost.

Кako odabrati krompir?

Morate da izaberete pravi krompir kako biste ne samo koristili kvalitetan proizvod, već i pripremili zdravu i efikasnu tečnost. Кrtole treba da imaju ujednačenu boju i da budu prilično čvrste. Ako nađete zelenu mrlju na krtoli, nemojte je kupovati. To može značiti da je krompir pogrešno uskladišten, a u njemu se nakupila štetna supstanca solanin. Кupujte mladi krompir, on ima tanku koru koja se lako skida. Ako se na krtoli pojavila vlaga, to znači da može imati povećan sadržaj nitrata. 

Izvor: Lepa&Srećna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *