METODA ČUVENOG PSIHOLOGA KOJA ĆE VAM POMOĆI DA IZBJEGNETE SVAKU SVAĐU: Sastoji se iz 2 jednostavna koraka i ČUVA PSIHU

Čuveni ruski psiholog Aleksandar Svijaš popularnost, a prije svega cijenjenost, stekao je na osnovu svojih knjiga o vještinama življenja, kao i odnosima sa ljudima. A posebno se izdvojila njegova metoda za izbegavanje svake svađe sa drugim osobama, piše Stil.kurir.rs.

Konflikti i rasprave su sastavi dio života svakoga od nas, iako veoma loše utiču na psihu i zdravlje. Rasprava nikada nije izrodila ništa lijepo, te je vrlo preporučljivo izbegavati ljude koji su skloni sukobu.

Međutim, ukoliko se i nađete u nekoj sličnoj i vrlo neprijatnoj situaciji, uvijek se sjetite sljedećih riječi psihologa Svijaša. Naime, njegova metoda o izbjegavanju svake svađe sastoji se iz dva koraka.

Prvi korak

Ako neko želi da se svađa s tobom, znači da mu je od tebe nešto potrebno. Napad je često naš podsvjesni način da prikrijemo dublji uzrok nezadovoljstva. Zato se uvijek prvo zapitaj o čemu se zapravo radi, šta neko zaista očekuje od tebe u određenoj situaciji. U pitanju mogu biti nedostatak (samo)poštovanja, poverenja, ljubavi, topline i pažnje, strah od nečega.

Drugi korak

Daj sve od sebe da se ponašaš normalno i da jasno staviš do znanja da ne želiš da se svađaš. Ključ je u tome da ne odgovaraš na provokacije.

S druge strane, jako je bitno da za svoju smirenost ne očekuješ neku posebnu zahvalnost od osobe koja je pokušala da započne konflikt. Neka ti bude dovoljno to što ste svi na miran način dobili ono što vam treba – on/a pozitivne vibracije, ti mir.

Veoma važna napomena

Metoda za izbjegavanje sukoba ruskog psihologa Aleksandra Svijaša nikako se ne odnosi na porodično, ili bilo koju drugu vrstu, zlostavljanja i nasilja, gdje odmah treba reagovati, prijaviti nadležnim službama i otići od osoba koje vam nanose bol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *