SNIMAK POKUŠAJA FILMSKOG BJEKSTVA IZ ZATVORA: Robijaši u Makedoniji iskopali tunel od 40 metara, ali OVOME SE IPAK NISU NADALI (VIDEO)

Grupa od najmanje osam zatvorenika u jednom zatvoru Sjeverne Makedonije “Idrizovo” pokušala je da pobjegne iz zatvora kopanjem tunela, saopštilo je tamošnje Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Riječ je o osobama osuđenim za teška krivična djela sa određenim kaznama u rasponu od 10 godina do doživotnog zatvora.

Kako se navodi, grupa od najmanje osam zatvorenika planirala je bijeg iz najvećeg makedonskog zatvora kroz tunel koji su iskopali. Tunel je dug oko 40 metara. MUP je dodao da je nakon saznanja da grupa planira bijeg sproveo kriminalističko-operativne aktivnosti provjere te informacije i rezultate dostavio Upravi za izvršavanje sankcija.

Ta uprava je, navodi se, provjerila mjesto koje je označeno kao potencijalni tunel i pronašla “iskopan tunel dug oko 40 metara”. Tunel se nalazi uz objekat koji je korišten za odlaganje uglja uz žensko odjeljenje na dubini od oko jedan metar, prečnika oko 80 centimetara.

“U tunelu je pronađeno nekoliko plastičnih korpi za koje su bile privezane užadi, kojima se izvlačila iskopana zemlja, i električni kabl sa sijalicom koji je služio za osvijetljavanje tunela”, navela je policija.

Danas je, pak, premijer Dimitar Kovačevski saopštio da je na sjednici vlade razriješen direktor zatvora „Idrizovo” Špend Tahiri, a na njegovo mjesto postavljen Zoran Jovanovski. Do smjene dolazi nakon što je Tahirijeva stranka Alternativa napustila vladajuću koaliciju.

“Donijeli smo odluku da imenujemo v.d direktora KPD ‘Idrizovo’. Dosadašnji direktor je razriješen dužnosti, a na moj prijedlog za novog direktora zatvora postavljen je general-major Zoran Jovanovski. Ima bogatu profesionalnu karijeru, prije svega, u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Tokom profesionalne karijere prošao je obuku na policijskoj akademiji u Luizijani, zatim obuku u Njemačkoj, SAD, Sjevernoj Irskoj, Turskoj, Engleskoj“, rekao je Kovačevski.

(Kurir.rs/Meta.mk)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *