DJEČAK JE IMAO SPISAK DJECE KOJU ŽELI DA UBIJE! Šokantni detalji masakra na Vračaru – planirao je sve MJESEC dana!

Dečak koji je izvršio masakr na Vračaru je imao spisak koga želi da ubije u školi.

U ranim jutarnjim časovima se u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” dogodio krvavi pir kada je dječak, inače učenik sedmog razreda, izvadio pištolj i pucao u čuvara, nastavnicu historije i prisutne đake. U pucnjavi je ubijeno osmoro djece i radnik obezbjeđenja, a policija je nakon hapšenja maloljetnika otišla i do njegove zgrade i izvršila pretres stana.

Na konferenciji za medije povodom pucnjave u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, načelnik Policijske uprave grada Beograda Veselin Milić je rekao da je dječak sve planirao.

“Nijemi smo pred ovom tragedijom, ogromna je i izaziva tugu i bol. Nas kao profesionalne pripadnike MUP-a obavezuje da vas informišemo o realnom činjeničnom stanju. Jovanović Ivanka je pozvala policiju i prijavila da dijete puca u školi, ona je pomoćnica direktora. N.N. lice je potom pozvalo i predstavilo se, reklo da je pucalo u više lica u osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’. Dolaskom na lice mjesta je utvrđeno da je bilo pucnjave od strane dječaka koji nas je pozvao. Smrtno je stradalo osam učenika škole, sedam djevojčica i jedan dječak”, rekao je načelnik Policijske uprave grada Beograda Veselin Milić.

“Zasnovao sam radni odnos u MUP-u pre 25 godina, bio sam na hiljadama uviđaja i mjesta zločina, tragedija… Ovo je u srpskom društvu nezapamćeno, pitanje je za cijeli sistem šta možemo da unaprijedimo. Odmah je dijete lišeno slobode, pronađeno je oružje kojim je izvršeno krivično djelo. Ovo su samo realne činjenice, možda preduzimamo neke stvari koje nisu ni dozvoljene, ali da se javnost upozna sa svim do čega je zlodjelo dovelo. Mjesec dana je planski organizovano i planirano izvršenje”, rekao je i pokazao planove dječaka, spisak imena i nacrt škole po kome je znao putanju gdje da se kreće.

“Dijete je duže vrijeme planiralo izvršenje, nije nam saopštio motiv i on nije utvrđen. Izabrao je učionicu historije, jer je njegovo odjeljenje imalo prvi čas, i blizu je ulaska u školu. Dva pištolja je uzeo iz stana svog oca, četiri molotovljeva koktela je pripremio i ponio. Odmah je pucao u radnika obezbjeđenja, onda se okrenuo ka dežurnoj učenici. Pored su stajale još dvije djevojčice, lišio ih je života. Zamijenio je okvir i s vrata pucao ka učiteljici i učenicima. U dvorištu vadi okvir, baca ga i poziva policiju”, rekao je Milić.

Kako je rečeno na konferenciji, dječak je zajedno sa ocem išao u strijeljane i vježbao pucanje. Otac je inače danas uhapšen i protiv njega će biti preduzete zakonom predviđene mjere. Kako je također rečeno nezvanično, za dva pištolja koja su pronađena u rancu i kod dječaka, otac je imao dozvolu, a izjavio je da ih je držao u sefu, kao i da je dječak imao šifru.

(MONDO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *