SLOMLJENI TATA PREUZEO JE TORBU UBIJENOG DJETETA: Kako je Dragana Kobiljskog dotukao krvavi pohod ludog 13-godišnjaka, u životu se baš teško borio

Policija u školama, jedna sasvim drugačija slika samo tjedan dana kasnije. Prizori iz američkih škola preselili su se u susjedstvo, prizori iz najgorih noćnih mora…

Svjetski mediji ne prestaju pisati o užasnom atentatu 13-godišnjaka u Srbiji, a koji je aktivirao još jedan, pa je u samo dva dana smrtno stradalo 16 osoba.

Jedna od žrtva bila je i kći bivšeg odbojkaša Dragana Kobiljskog.

Najgora moguća vijest

“Preuzeo je torbu i bilježnicu ubijenog dijeteta te zalijepio osmrtnicu na vrata Osnovne škole ‘Vladislav Ribnikar’”, izvještaji iz Beograda parala su i najtvrdokornija srca tih dana.

Njegova kći E. K. bila je talentirana odbojkašica, pa se i njezin klub Radnički oprostio od svoje igračice koja je tragično nastradala poslije masakra u Beogradu.

“Bila je požrtvovna, uvijek nasmijana i odlična suigračica. Igrala je na poziciji primača u kojoj se odlično snalazila i doprinosila svom timu sjajnim potezima na utakmicama. Njezin klub želi izjaviti sućut obitelji, kao i obitelji i prijateljima ostalih preminulih. Počivaj u miru”, poručili su iz Radničkog i odali počast djevojčici koja je rođena 2009. godine.

Tko je Dragan Kobiljski? Igrao je za Partizan dvije sezone sredinom devedesetih, a potom je nastupao i za Rennes, Budućnost, Ajaccio i Toulouse. Kao trener vodio je Borac, Partizan, Crvenu Zvezdu, Radnički, rumunjski Zalau.

“Uvijek je žestoko radio za svoje rezultate, ništa mu nije palo preko noći”, pišu o tom odbojkašu srpski mediji.

“Nije ovo zaslužio, nije nitko ovo zaslužio, vijesti iz noćne more”, dodaju tamošnji tabloidi.

Kobiljski nije iz ruku ispuštao bijelog plišanca tijekom potresnog sprovoda, suze su samo dolazile, prizor koji nije mislio da će doživjeti. Noćna mora svakog roditelja.

I sam poziv koji je dobio dok je zarađivao u Rumunjskoj izbio mu je mobitel iz ruke, tekstovi na portalima, objave kao iz najbolesnijih filmova…

Njegova kći hrabro je istupila pred dječaka, sigurno je spasila neku djecu i ostat će upamćena…

“Ona je vojnik i junak Isusov i nije slučajno što najbolji padaju, da bismo mi mogli nastaviti živjeti zbog njihove žrtve. Trebamo se moliti i za dječaka i njegovu nesretnu dušu. Ona se suprotstavila zlu koje je bilo u tom nesretnom dječaku i rekla: “Zašto to radiš, prestani”, i dala vremena da bi se neka djeca spasila.”, rekao je na vladika Ilarion na sahrani i dodao:

“Kada se sretnemo na onom svijetu, reći ćemo joj hvala što si nas branila i čuvala. Isto kao i Draganu za koga kažu da je bio najbolji čovjek u toj školi”.

Supruga Nina smogla je snage poslati poruku…

“Beskrajno cijenimo svaku riječ utjehe i podrške, kao tinjanje svjetla u najdubljem mraku. Molimo se za sve naše anđele i njihovog nebeskog čuvara Dragana. Molimo se za povrijeđene drugare i nastavnicu. Koliko smo nijemi od boli za našom stradalom djecom, toliko smo sretni zbog svih koji su se uspjeli spasiti. Bog neka nas sačuva od bijesa i gorčine, da nam snage i ljubavi, kako bismo ovu bol nekako preživjeli”.

Trebala je biti odbojkašica na tatu, ali Bog je imao za nju druge planove, za onu gore, nebesku ekipu. A za slavnog tatu slijedi vjerojatno još gori dio koji slijedi nakon “otrježnjenja”, spoznaja da je nema.

I nije ovo zaslužio, nitko to ne zaslužuje…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *