“NOVAKA SU BOSANSKE PIRAMIDE LIJEČILE OD PORAZA” Dr Osmanagić otkrio NA KOJI NAČIN su drevna zdanja pomogla najboljem teniseru svijeta

Gostujući u emisiji Puls Srbije kod Ivana Gajića dr Semir Osmanagić, najbolji poznavalac bosanskih piramida i njihovog iscjeljujućeg dejstva govorio je o tome zbog čega je najbolji teniser svijeta Novak Đoković fasciniran bosanskim piramidama.

– Prvo, Novaka interesuje istorija Blakana, istorija Srbije, istorija Bosne i to prava istinska istorija, a ne ona koju su nam nekada nametnuli antička Grčka i Rim, a danas London, Beč, Berlin i Vatikan. Drugo, njega interesuje priča o energiji. Piramide su energetski pojačivači i on je toga svjestan.Treće interesuje ga priča o Telsi. Tesla je istraživao suptilne energije, takozvane skalarne talase koje mi mjerimo na vrhu piramide sunca – rekao je Osmanagić i dodao:

3454832-sequence-02-02-29-32-09-still004-ff

FOTO: KURIR TELEVIZIJA

reba pomenuti i nutricionizam, posebno netretiranu vodu. Sve te priče, fizički, duhovni i ljekoviti aspekt su važne, a sada kada je napravio i teniski kompleks sve se nekako uklopilo u njegov život kao i u život njegovih članova porodice.

Osmanagić je ispričao kakav je bio utisak Novaka kada je jednom izašao iz piramide nakon što je izgubio meč na Rolan Garosu kada je izgubio od Nadala:

– Nakon što je izašao iz piramide potpuno je zaboravio na poraz. Bio je nasmijan, vedar, ponovo je osvojio visoku vibraciju. Prema tome to mjesto jeste čarobno.

Tvrdnje dr Osmanagića o terapeutskom dejstvu bosanskih piramida nisu potvrđene od strane kredibilnih naučnih institucija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *