DA LI SE SJEĆATE PRINCA MUSTAFE IZ “SULEJMANA VELIČANSTVENOG”? Žene su ludjele za njim, a evo kako izgleda nakon 11 godina

Mehmet Gunsur igrao je princa Mustafu u “Sulejmanu Veličanstvenom”, a zbog njegovog glasa, stasa ovojio je žene širom Srbije.

Jedna od najuspješnijih turskih serija ikada “Sulejman Veličanstveni” bila je izuzetno gledana i kod nas, a glavni glumci osvojili su srca publike.

Pored Merjem Uzerli i Halita Ergenča koji su igrali sultaniju Hurem i sultana Sulejmana, posebno se izvojio princ Mustafa, kojeg je odigrao Mehmet Gunsur.

277489-princ-mustafa-sulejman-velicanstveni-smrt-ls

Zbog njegovog glasa, stasa i glume osvojio je publiku u našoj zemlji i dugo je bio jedan od omiljenijih likova te serije.

Mehmet je rođen u Istanbulu 8. maja 1975. godine. Pre nego je počeo da se bavi glumom radio je kao barmen i maneken.

Vrlo brzo skrenuo je pažnju na sebe, kako svojim izgledom, tako i svojim glumačkim sposobnostima.

Iz njega su mnogobrojna glumačka priznanja, između ostalih i nagrada za glumca koji najviše obećava 1998. godine na Međunarodnom filmskom festivalu u Ankari za ulogu u filmu “Hamam” i 2003. godine posebna nagrada žirija na prestižnom turskom festivalu u Antaliji za glumu u filmu “O Simdi Asker”.

U sretnom je braku sa italijanskom rediteljkom Katerine Mongio, s kojom je u vezi od 2004. godine.

Par je dobio troje djece – Maju, Klo i Alija, s kojima Gunsur najradije provodi slobodno vrijeme, a u jednom intervjuu je istakao da, kad ne snima, uživa u tenisu, trčanju i čitanju.

Na njegovom Instagram profilu se može videti da uskoro kreće serija na Dizni+ koja se zove “Arayış”, pa se može reći da će svetska javnost upoznati raskošan talenat ovog glumca, dok se on nada holivudskoj karijeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *