“JURIO SAM PO HODNIKU, TRAŽIO MLAĐU SESTRU” Potresna ispovijest učenika “Ribnikara” koji je sve čuo: Svi su vrištali, ja sam se sakrio s njom u ćošak

U OŠ “Vladislav Ribnikar” dogodila se stravična pucnjava u kojoj je devet osoba, među kojima je osmoro djece, stradalo, kada je dječak ubica ispalio 57 hitaca, a kako je za “Blic” ispričao tada učenik ove škole, sve se dogodilo veoma brzo, a jedino što mu je na umu sve vrijeme bilo je – njegova mlađa sestra.

– Sedeo sam u učionici, malo pre završetka časa sam čuo pucanj, nisam znao šta se dešava, ali sam mislio da su petarde. Potom sam čuo još jedan, pa još jedan. Svi smo gledali izbezumljeno jedni druge, nastavnica se uplašila, a potom smo čuli još nekoliko pucnjeva i decu kako vrište. Svi su vrištali, ja sam se uplašio jer i moja mlađa sestra ide u ovu školu, jurio sam po hodniku, mislio sam da se njoj nešto desilo – kroz plač je ispričao učenik ove škole.

Đak sedmog razreda je uzeo pištolj od oca i započeo krvavi pir. Prvo je upucao čuvara škole, dvoje učenika, pa se zaputio ka nastavnici istorije koja je bila u kabinetu.

5vbk9kpturbxy83yzvjothjnjq5mmu3ytk5otzmm2q3ztfmyjy5nge1ns5qcgerkwlnblaa3gabotaf

FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

– Kada sam našao mlađu sestru smirio sam se i sedeo sam sa njom u učionici, bili smo skriveni u ćošku dok njena učiteljica nije rekla da bežimo – priča učenik ove škole.

Podsjetimo, dječak (13) je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio osam svojih vršnjaka i čuvara škole Dragana Vlahovića, a ranio sedam osoba, do detalja je isplanirao stravična ubistva.

erdk9kpturbxy85mdq5nda2yzfkytlhzgnmowfkmdi0nzywngjjzwy1nc5qcgerkwlnblaa3gabotaf

FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

Kako je utvrđeno, dječak-ubica planirao je masovno ubistvo mjesec dana, a ono što je pregledom njegovog telefona utvrđeno ledi krv u žilama – učenik je svjesno počinio ubistvo svojih vršnjaka i čuvara škole jer je neposredno pred zločin na internetu pretraživao Krivični zakonik Srbije kako bi istražio da li djeca mogu krivično da odgovaraju.

Takođe, prema informacijama koje posjeduje Blic, dječak ubica je kobnog dana ispalio 57 metaka od kojih je žrtve pogodilo čak 34, dok za sada nije poznato koliko je hitaca pogodilo povrijeđene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *