LOPOVI SE USELILI U KUĆU POZNATOG BEOGRADSKOG BIZNISMENA: Danima se gostili, jeli, pili, on pojma nije imao! OVAKO SU UHVAĆENI

U selu Ostra, nadomak Čačka dogodila se pljačka kakvu mještani ne pamte.

Naočigled cijelog sela, lopovi su se usred bijela dana uselili u kuću nekadašnjeg beogradskog biznismena u zaseoku Kostići. Danima su u njoj boravili, gostili se, jeli, pili, birali šta će pokrasti. Uveče bi najnonšalantnije sivim “fordom”, koji je sve vrijeme bio parkiran u dvorištu, odlazili.

Boravak kradljivaca u kući biznismena primijetili su gotovo svi mještani, jer se ona nalazi na početku sela, uz sam put. Preplašeni meštani pričaju da niko ništa nije posumnjao, jer su bili toliko slobodni, viđali su ih svakodnevno kako dolaze i odlaze proteklih desetak dana. Neki od njih su sa lopovima razgovarali, najnormalnije se pozdravljali, kao što inače čine sa drugim komšijama. Kada je cijela stvar otkrvena, kradljivci su se dali u bjekstvo, koje je moglo biti fatalno.

– Žena je od policije pokušala da pobjegne skočivši kroz prozor. Kažu da je samo slomila nogu. Prije toga, bili su toliko slobodni i opušteni da su sjedili u dvorištu, viđali smo ih na imanju i u kući. Auto im je najnormalnije bio parkiran ispred, a svi smo mislili da je vlasnik kuće poslao nekog da mu kuću uredi, jer oni ljeti dolaze iz Beograda i borave ovdje – priča komšija penzionisanog beogradskog biznismena.

Odali se

– Jučer dok sam prolazio seoskim putem, ponovo sam ih vidio. Mlađi muškarac je bio napolju i nosio je ka tremu nekakvu crnu vreću. Uljudno mi se javio, i pitao me “jel došao komšija” misleći na vlasnika kuće. Odmah sam posumnjao da nešto nije u redu. Pozvao sam vlasnika kuće u Beograd, na šta je on zgranuto kazao da nikog nije poslao da mu sređuje imanje – kazuje jedan drugi mještanin Ostre.

Nakon dojave MUP-u, komšije kažu da su se nakon 15 minuta u dvorištu beogradskog biznismena stvorila četiri vozila policije.

– Mlađa žena od oko 30 godina za koju smo kasnije saznali da je iz Požege, se u trenutku dolaska patrole zatekla na spratu. Iskočila je kroz prozor, mogla je poginuti… Muškarac (36) za kojeg se ispostavilo da je iz obližnjih Brđana je zatečen kako pakuje stvari u prizemlju – pričaju mještani.


Oni dodaju da je tokom desetak dana iz kuće vjerovatno iznijeto mnoštvo predmeta, jer su ih svakodnevno viđali sa torbama i vrećama. Meštani tvrde da su mislili da oni raspremaju kuću pred dolazak vlasnika. Da situacija bude još smehotresnija, muškarac i žena poriču da su u kuću nasilno ušli.

– Mladić je sve vrijeme policiji govorio da je kuća bila otvorena kada su oni tog jutra došli, te da je oni uopšte nisu obili, poriču i da su dolazili ranije – kažu komšije.

Za sada nema preciznih podataka o predmetima koji su eventualno iz kuće otuđeni, ali sudeći po sceni koju je policija zatekla, provalnici su se bili odomaćili i nisu žurili.

– Zatečeno je na desetine kesa, torbi i vreća koje su bile spakovane i ležale po podu, krevetima, sobama, hodnicima. U samoj kući je zatečen neviđen nered, prevrnuli su bukvalno svaki kutak kuće u potrazi za vrednim stvarima. Po zatečenim ostacima hrane i pića zaključujemo da su u kući boravili više dana. Za sada nema preciznih podataka kolika je šteta, o tome će se vlasnik izjasniti naknadno, kada detaljno pregleda kuću i pomoćne prostorije i utvrdi šta nedostaje – kaže naš izvor iz istrage.

Kurir.rs/D.Č.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *