DAN POSLIJE SMRTI DESETE ŽRTVE MASAKRA: Nikad potresniji prizor ispred škole na Vračaru, scene će vas rasplakati (FOTO)

Prošlo je trinaest dana od stravičnog masakra koji je potresao kako Srbiju tako i cijeli Balkan. Tog 03. maja učenik sedmog razreda osnovne škole “Vladislav Ribnikar” počinio je nezapamćeni zločin, kada je iz očevog pištolja ubio svoje drugare i čuvara škole.

Tragedija je postala još veća, kada je nakon dvanaest dana od masakra prestalo da kuca srce još jedne od žrtava, djevojčice koja se danima hrabro borila za svoj život, ali nažalost nije izdržala. 

Djevojčica, koja je tog dana u krvavom piru svog druga iz odeljenja 7/2, zadobila teške povrede glave, zbog kojih je od samog početka bila u kritičnom stanju, nalazila se u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, gdje je na kraju i izgubila najvažniju životnu bitku.

Od trenutka kada je potvrđeno da je preminula i da je ona zvanično 10 žrtva stravične tragedije, građani koji su prolazili pored škole, zastajali su i minutom ćutanja, odavali počast stradaloj djeci i radniku obezbjeđenja, a neki od njih su, čuvši za djevojčice, prilazili dvorištu škole, palili svijeću i spuštali po jedan bijeli cvijet za nju.

Koliko god vremena i godina da prođe jasno je da će ova osnovna škola zauvijek imati najtragičniju priču i da će generacije i generacije đaka imati najtužniji put do škole, znajući šta se u njoj dogodilo tog crnog 03. maja. Danima poslije tragedije, oko škole je i dalje veliki broj cvjetova, upaljenih svijeća, plišanih igračaka, potresnih poruka i svih onih sitnica kojima se ljudi, svako na svoj način opraštaju od tragično nastradale djece i čuvara.

Pretužnu sliku ispred osnovne škole, koja će mnogima zauvijek ostati u sećanju, još tužnijom je učinio ogroman buket svježih roze ruža. Buket sa velikim brojem ruža, prethodnih dana nije bio tu, a vjerovatno je ostavljen nakon što je djevojčica, teško ranjena u masakru, nažalost jučer preminula. Bolan podsjetnik na sve ono što se desilo i na nezapamćenu tragediju koja će nas sve boleti, zauvijek.

roze ruže u obliku srca.

Pored buketa ruža u obliku srca, koja simbolizuje nježnu i nevinu dušu koja je nepravedno stradala i prerano otišla na onaj svijet, ispred OŠ “Vladislav Ribnikar” osvanula je i pretužna pjesma, koju su potpisali đaci OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Posvećena je stradalom čuvaru Draganu V., heroju koji je stao u odbranu njihovih života, a koga su djeca obožavala.

Čika Dragane,

Hvala ti za sve što si učinio za nas.
Hvala ti što si svakom djetetu znao ime.
Hvala ti što si nam mamio osmijeh na lice čak i kad je to bilo nemoguće.
Hvala ti što si nas čuvao.
Hvala ti što si nas podržavao.
Hvala ti što si nas uvijek pitao kako smo.
Hvala ti što si navijao za nas.
Hvala ti što si svoj život žrtvovao za nas.
Nikada te nećemo zaboraviti živiš u našim srcima.

pesma čuvaru Draganu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *