GINČE, JEDINSTVENI CVIJETE NAŠ, čitulja djevojčici nastradaloj u masakru: Porodica se oprašta, izgubila bitku poslije 12 dana

Porodica djevojčice koja je preminula od povreda zadobijenih u pucnjavi u školi “Vladislav Ribnikar” oprostila se od nje potresnom čituljom.

Djevojčica koja je ranjena u pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru nakon 12 dana borbe podlegla je povredama. Djevojčica se u Univerzitetskoj dječijoj klinici Tiršova nalazila od 3.maja kada se dogodila pucnjava. Ona je imala teške povrede glave i pored velikih napora lekara,  devojčica je podlegla povredama.

Njena porodica oprostila se od nje potresnom čituljom: 

“Ginče, jedinstveni i neponovljivi cvijete naš, imali smo ogromnu privilegiju da živimo sa tobom, za tebe i zbog tebe. Kako nadomjestiti ogromnu prazninu izavzvanu tvojim odlaskom u ljepše, pravednije, uređenije i bezjbednije mjesto za život. Tvoja misija na ovom svetu u kojem je nazmislivo živeti bez tebe, bila je ispunjena besprekorno. Sa zadivljujućom lakoćom si umjela da izazoveš osmijeh na licu svakog od nas, da ostvariš čarobna djela svojim rukicama, da rješavaš zadatke kao od šale, da plešeš kao leptir, da se odlučno boriš za pravdu svuda i uvijek, da svojim primjerom budeš uzorvima nama, da ispuniš sva obećanja, pa i da častiš keksiće kad dobiješ četvorku, jer je bilo monotono vidjeti samo petice u školi. 

Ispunjeni tvojom ljubavlju i energijom, klanjamo ti se i molimo za oproštaj, što te nismo sačuvali u ovom svijetu, već smo dopustili da svoju misiju nastaviš tamo gore. Ljubavi, moli Boga za nas, da nam oprosti, a mi znajući da nas gledaš zajedno sa anđelima, potrudićemo se da postanemo bolji ljudi. Neiscrpni izvore naše radosti, vole te više od neba i čekaju naš ponovni susret

Mama, tata, sestre, braća sa porodicom, bratić, bratičina, snajka, baka, deka, mati, tetke, stric sa porodicom, i svi dobri ljudi naše Srbije”, stoji u objavljenoj čitulji.

citulja

IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI/PRINTSCREEN
(Mondo)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *