KAKO JE NASTASIJA POBIJEDILA RAK I PROGNOZU OD 5 GODINA ŽIVOTA: “Ovo je mojih 5 pravila koja me drže i daju mi krila”

Nastasja Nedimović za sebe kaže da je kancer influenserka. Mi kažemo da je ona veliki borac, žena koja je inspiracija mnogim koji se suočavaju sa ozbiljnim bolestima. Naime, njoj je u 27. godini otkriven rak i to u trudnoći.

Ova hrabra žena je riješila da o svom putu i nesalomivoj borbi za život progovori, pa detalje svoje životne priče dijeli na Instagramu.

Nastasija se gotovo cijelog života bavila sportom. Vaterpolo je zavoljela sa svega deset godina a ljubav je trajala godinama. Sportistkinja je sa suprugom Nemanjom dobila kćerku Niu, a godinu dana kasnije je zatrudnila drugi put. Niko nije mogao da očekuje da će se tokom druge trudnoće suočiti sa ozbiljnim zdravstvenim problemom.

– Zdravlje me odjednom izdaje, bolovi u leđima se pojačavaju, hemoglobin naglo opada. Sve više mi se spava, a sve manje sam funkcionalna. Redovno odlazim na kontrole vezane za trudnoću, kao i kod hematologa. Doktori mjesecima tvrde da je sve od trudnoće i da izdržim do 9. mjeseca, daju mi kortikosteroide. Hvataju me strašni spazmi po cijelom tijelu, najviše u predijelu leđa, hitna pomoć ne može ništa posebno da učini sem da da bensedin – otkrila je Nastasija i dodala da su bolovi vremenom bili sve jači.

– U decembru me primaju u bolnicu, u 7. mjesecu trudnoće gdje mi rade punkciju koštane srži iz grudne kosti. Postavljaju dijagnozu – multipli mijelom (hronični rak koštane srži), nakon nekoliko dana me porađaju carskim rezom i sin Vuk (prevremeno rođen dva mjeseca) i ja preživljavamo porođaj, iako su šanse bile veoma male – ispričala je ona, prenosi portal “Sportfem”.

Ona je na svom Instagram profilu otkrila način na koji je uspjela da “pobijedi prognozu od 5 godina života”.

– Kako to da još uvijek živim, a dali su mi 5 godina života. Multipli mijelom je hronični rak kod kojeg je prognoza životnog vijeka jednog pacijenta svega 5 godina – objasnila je Nastasija i otkrila 5 ključnih stvari koje su premanjenim riječima međusobno povezane i ne idu jedna bez druge:

Čelična volja i stabilna psiha
Izbalansirana i zdrava ishrana
Fizička aktivnost
Kvalitetan san
Ljubav, osmijeh i podrška porodice

Gostujući u RTS Ordinaciji, Nastasja Nedimović je posavjetovala sve one koji se bore sa bilo kojim sopstvenim izazovima da vjeruju u sebe i da vole sebe, a izrekla je i jednu važnu poruku:

– Volim da kažem da je rak ‘zarez’ a ne ‘tačka’ – tu rečenicu obožavam, jer pokazuje da se o bolest samo malo spotakneš i guraš dalje, jer nema odustajanja. Bitna je samodisciplina jer neće doći samo doktor i uključiti infuziju pa će te izliječiti. Bitan je veliki rad na sebi, a ako ne možemo da se sami izborimo, smatram da treba da potražimo neku stručnu pomoć. Teško ti je dok se sve to dešava, ali treba da znamo da ima kraja, da ima ‘svjetla na kraju tunela’. Samo treba da dopuzimo do tog svjetla, ako tako treba – zaključila je energična Nastasja Nedimović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *