ZA MILJANU KECMANOVIĆ, MAJKU DJEČAKA UBICE, PONEDJELJAK IZUZETNO TEŽAK DAN! Evo šta je čeka, a i čemu može da se nada Kostin otac!

Saslušanje majke dječaka ubice, kao i psihologa i pedagoga OŠ “Vladislav Ribnikar” u kojoj se dogodio masakr 3. maja, biće saslušani u policiji do ponedjeljka, saznaje “Blic”.

Kako saznaje pomenuti portal, pedagog i psiholog škole odgovaraće na pitanja da li su razgovarali sa maloljetnim dječakom, da li su primjetili njegovo neobičajno ponašanje, da li se dječak ubica žalio ili ukazao na bilo kakvo zanemarivanje, na nesuglasice i probleme sa majkom ili ocem.

Ova saslušanja uslijediće nakon što je, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ “Vladimir Ribnikar” od 3. maja. 2023. godine, kada je dječak (13) lišio života deset osoba i ranio još četvoro, od kojih je jedno preminulo, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama. – majke maloljetnog dječaka ubice stiču elementi krivičnog djela – zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ “Vladimir Ribnikar”, kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Ubrzo nakon zločina, ocu su stavljene lisice na ruke, a na teret mu se stavlja krivično djelo – teško djelo protiv opšte opasnosti.

Za ovo djelo, kako navodi advokat Nikola Ristović maksimalna kazna koja je zaprijećena je 12 godina robije!

– Ukoliko je nastupila teška telesna povreda nekog lica ili imovinska šteta velikih razmera, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina. Međutim, ukoliko je smrt nastupila kod jedne ili više osoba, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do 12 godina – kaže Ristović.

Podsjetimo, učenik sedmog razreda beogradske škole “Vladislav Ribnikar” 3. maja je u školu ušao sa očevim pištoljem. Kobnog dana ispalio je hice u pravcu čuvara škole, D.V., a potom usmrtio i dvije dežurne učenice. Trinaestogodišnjak se zatim uputio ka kabinetu istorije gdje je ubio šest školskih drugara, a ranio takođe šest učenika i nastavnicu istorije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *