EVO ŠTA JEDU STEFAN I TARA ĐOKOVIĆ: “Nikad ništa ne pržimo, a djeca su na ovoj ishrani bez ikakvih zdravstvenih problema”

Jelena Đoković je zadužena za ishranu svoje djece, trudi se da jedu raznovrsno i evo šta se sve može naći na njihovom meniju.

Najbolji teniser svjeta Novak Đoković raznežio je cijeli svijet kada je na kraju meča grlio svoju porodicu a naročito svoju djecu Taru i Stefana.

Često se na Instagram profilu Jelene Đoković mogu naći savjeti oko vaspitavanja djece kao i neke smjernice o knjigama o roditeljstvu ili savjetima stručnjaka. Takođe nerijetko i podijeli neki zdrav recept.

Više puta je otvoreno govorila na temu ishrane i toga što u njihovoj porodici dominira veganski jelovnik. Poznato je da se ovaj uspješni bračni par hrani zdravo a mnogi se pitaju šta se to nalazi na meniju njihove djece.

Još za vrijeme karantina, 2020. godine, Jelena je na Instagram “live”-u odgovarala na pitanja pratilaca, a jedno koje se najčešće postavljalo je upravo kakvu ishranu imaju Stefan i Tara:

“Stefan je imao normalnu ishranu sa mesom i ribom prvih godinu i po dana, a onda je prešao na biljnu ishranu i mnogo se dobro osjeća, zdrav je, a Tara je od početka do kraja, samo na biljnoj ishrani, hvala Bogu nikada nismo imali problema sa njenim zdravljem. Djeca su potpuno na biljnoj ishrani, bez ikakvih problemčića, jedu krompire kao ludi i krastavce i šargarepe. Dosta im dajem i smutije i zeleniš, sve to izblendam, neka djeca su geniji i odmah sve jedu, moja djeca ne jedu još zelene salate, ali ne paničim jer im to dajem kroz suplementaciju ili šejkove. I ne pržimo, već kuhamo, jedu kuhani krompir ili pire” – objasnila je Jelena.

Kada je Stefan bio mali, Jelena je pričala o tome i kakve mu kašice sprema. “Pire od banane i avokada je uvijek dobro rješenje” – objasnila je Jelena i istakla da hranu zasladi, kada je potrebno, medom, rogačem u prahu, sirupom agave, javorovim sirupom.

“Volim sve da spremim uveče jer je moj mališan jutranja ptičica puna energije čim se probudi. Zato planiram jutarnje obroke za sve nas u večernjim satima. Potrebno mi je pet minuta”, govorila je Jelena i savjetovala drugima da se igraju sastojcima, dodajući da ukusna hrana ne mora da bude prerađena, već to može biti svježa i zdrava.

Jednom je otkrila i recept za kašu koju rado priprema, a glavni sastojci su ovsene pahuljice, puter od lješnika, mljevena maka, kakao, mljeveno čia sjeme, lan, biljka lukuma, heljda, susam i pirinčano mlijeko sa kokosom, malo voća na vrhu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *