ŽENA KOJA PRODAJE STANOVE OTKRILA TRIK DA PARKET PONOVO BLISTA: Uz samo 1 jeftin sastojak izgledaće kao SVJEŽE LAKIRAN

Kako povratiti sjaj starom parketu? Potreban vam je samo jedan jeftin sastojak!

Žena koja se bavi prodajom nekretnina, a što znači da je vema vješta u dotjerivanju detalja koji  mogu da podignu cijenu stana ili kuće, otkrila je trik za čišćenje zlata vrijedan. Parket je jedna od prvih stvari koje potencijalni kupci primijete u prostoriji, a evo šta pomaže kad izgubi sjaj i djeluje staro.

Ova “caka” koju je na mrežama podelila agentica za prodaju nekretnina može da se primijeni i na laminat – isto će učiniti da podne površine zablistaju i izgledaju kao nove i to bez plaćanja parketara i dodatnog lakiranja, piše MONDO. 

Bonus je i što je trik izuzetno jeftin, potreban vam je bukvalno samo jedan sastojak od kog se, zajedno sa vodom, napravi tečnost koja parketu vraća sjaj. 

Sastojci:

5 l vode
1 čep glicerina
za čišććenje

Prvo je važno da tepihe i prostirke uklonite, a pod dobro usisate. Koliko je moguće pomjerite namještaj da biste što više mali pristup parketu. Zatim u kofu sa vodom dodajte 1 čep glicerina. Magičnu krpu, a može i bilo koja druga koja je od neke meke tkanine, potpoite u ovu mješavinu i detaljno obrišite pod. Kada se osuši, vidjećete kako je parket zablistao, kao da ste ga nanovo izlakirali!

Vodite računa samo da ne gazite po premazanom podu dok se ne osuši, da ne bi ostali tragovi stopala. Probajte i javite nam da li trik djeluje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *