MAJKA IZ PAKLA je držala kćerku U ROPSTVU 25 godina: Živjela je u POTPUNOM MRAKU, imala samo 25 kg, a razlog je KRAJNJE BIZARAN

Nekada, stvarnost ume da donese jezivije priče od fikcije. To je slučaj sa životnom pričom Blanš Monijer, devojke iz Francuske koja je skoro četvrtinu vijeka provela zatočena u zaključanoj sobi, gde je živela u sopstvenom smeću i otpadu.

Priča počinje 1876. godine, u Parizu. Blanš Monijer koja je tada imala 25 godina zaljubila se u starijeg, siromašnog advokata, koji se nije nimalo sviđao njenoj majci, pripadnici aristokratije.

ptbk9kpturbxy9iyja4ngvlm2e5yzg5ode0ywu5mdqxm2fmnguznjdmzi5qcgerkwlnap4a3gabotaf

Monijer je bila odlučna da se uda za ljubav svog života. Zatim je odjednom, doslovno preko noći, Blanš nestala s lica zemlje. Majka i brat su je oplakali i nastavili sa svakodnevnim životom, iako su potajno krili strašnu tajnu.

Godine 1901., 25 godina nakon nestanka mlade djevojke, državni advokat je dobio misteriozno pismo u kom je neko naveo da piše u ime usidjelice koja je, izgladnjela i zarobljena, na tavanu kuće gospođe Monijer već četvrtinu vijeka, gdje živi u vlastitom smeću.
Zateklu su jeziv prizor

Šokirani pismom, policajci su odmah krenuli da istražuju. Policija je provalila u kuću i na tavan, na kom ih je zapljusnuo strašan smrad. Još veći šok je usledio kad su otkrili jezivo mršavu ženu koja se stisnula na krevetu i sakrivala od svjetla koje nije vidjela 25 godina. Blanš, koja je u tom trenutku težila svega 25 kilograma, bila je zatvorenica vlastite majke.

etrk9kpturbxy9lmdczy2uymzrlywe0odi0n2nlytk5ngnhowu0owmymc5qcgerkwlnap4a3gabotaf

Blanš nakon što su je pronašliFoto:Wikipedia

Jedan svjedok je opisao scenu na koju su naišli: “Jadna žena je ležala potpuno gola na ofucanom žičanom dušeku. Oko nje su bili ostaci izmeta i urina, te komadi mesa, voća, povrća, ribe i bajatog hljeba. Bube su se kretale po njenom krevetu. Vazduh nije mogao da se diše, a smrad je bio toliko jak da nismo mogli da ostanemo u prostoriji dovoljno dugo da završimo istragu.”

Tragična sudbina do samog kraja

Majka jadne Blanš je odmah je uhapšena i umrla je u zatvoru 15 dana kasnije, nakon što je priznala svoj zločin. Naime, kada je njena kćerka odbila da okonča vezu sa starijim advokatom, ona je odlučila da je zatvori u malenu prostoriju dok se ne predomisli. Blanš se nikad nije predomislila, a majka je nastavila da je drži zatvorenom i nakon smrti ljubavnika, 1885. godine.

Blanšin brat je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog pomaganja majci u zločinu, ali ubrzo je pušten jer je tvrdio da je njegova sestra mogla izaći u bilo kom trenutku, ali to nije željela da učini. Blanš je umrla 1913. godine u sanatorijumu.

(Blic Žena)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *