OBJAVLJEN VELIKI HOROSKOP ZA OKTOBAR: Jednom znaku se život mijenja iz korijena

Mesečni horoskop za oktobar 2023. godine donosi svim znakovima zanimljive smjernice, a posebno jednom se život mijenja iz korijena.

Pred vama je detaljna prognoza astrologa za svih 12 znakova Zodijaka

Pogledajte šta očekuje vas horoskopski znak u oktobru.

Ovan

Vi ste nalazite na prekretnici kada je u pitanju budućnost vaše veze. Potrebno je da razumijete što je to što trebate uraditi kako bi se stvari razriješile. Ovo zahtijeva vašu emocionalnu inteligenciju i oštroumnu samosvijest. Uvjerite se da imate snage da savladate sve, poslije toga slijedi period uživancije.

Bik

U posljednje vrijeme možete se osjećati kao potpuno druga osoba – kao da živite u tuđem tijelu. Vaše zdravlje je bilo vaš glavni fokus za vas i mjesec koji je pred vama nije ništa drugačiji. Tema je stvaranje novih, zdravih, svakodnevnih navika kako biste uspjeli postići zacrtani cilj. Bikovi koji imaju problem s kilažom sada trebaju krenuti na specijalan režim prehrane. Razmislite o čišćenju svog života, odstranite sve što vas vuče unazad i ne dozvoljava vam da duhovno i mentalno rastete.

Blizanci

Sada je vrijeme da uđete u kreativni prostor jer vam to može izuzetno pomoći da prebrodite dane i završite svoj zaostali posao. Čežnja za inspiracijom može učiniti čuda za vaše mentalno zdravlje. Trudite se da gledate sve optimistično. Poanta je da dozvolite sebi da uđete u prostor za rast i razvoj i zabavite se.

Rak

Ovog mjeseca prolazite kroz ključne promjene u vašem emotivnom statusu. To je tek početak, tako da nemojte prenagliti sa zaključcima o najgorim scenarijima. Neke od transformacija su kritične za vaše iscjeljenje i rast – posebno kada je u pitanju vaš osjećaj pripadnosti.

Lav

Krećete se kroz prekretnicu u svom poslu i cjelokupnom životnom pravcu. Postat ćete osjetljiviji na sve što se događa oko vas. Možda ćete primijetiti kako se stvari oko vas počinju mijenjati. Ili je možda više to što prerastate poznate prostore i želite se kretati kroz drugačiju vrstu vibracije i gužve. Začinite svoj život i promijenite stvari.

Djevica

Ovaj mjesec će donijeti veliku neizvjesnost u vaš život. Ipak, stanje stvari nikad nije statično, jer se i sami ljudi često mijenjaju. Ako još niste, krenite na novo putovanje koje će vas naučiti novom okviru perspektive. To će vam pomoći da se snađete u stjecanju resursa koji su vam potrebni i pomoći će vam da uspostavite granice koje su potrebne da biste dobro živjeli.

Vaga

Pomrčina Sunca ovog mjeseca se događa u vašem znaku i to znači veliki novi početak za vas koji će nastaviti kulminirati u proljeće 2024. godine. Morat ćete uzeti u obzir svoju osobnu usklađenost i autentičnost s bilo kojom situacijom s kojom se nosite. Značajan posao na kojem se radilo posljednjih 18 mjeseci konačno počinje se rješavati. Zatvorite krug iskustava tako što ćete se pojaviti na važnim događajima — ako ih izbjegavate, to ne znači da se neće dogoditi.

Škorpion

Jedna od manifestacija dubokog unutrašnjeg rada je potreba da integrirate ono što se može osjećati kao različiti dijelovi vašeg cijelog bića. Ovaj mjesec pred nama donosi fokus na refleksiju i pozivamo vas da obratite veću pažnju na svoje zdravlje. Ovo može izgledati kao briga o vašem fizičkom zdravlju, ali i briga o vašem mentalnom, emocionalnom i duhovnom zdravlju. Glavne stvari se završavaju u vašim značajnim vezama. Okrenite fokus na sebe!

Strijelac

Možda ćete se osjećati pozvanim da se pridružite novim društvenim prostorima gdje možete upoznati ljude i doprinijeti svojim iskustvima. Ovaj novi početak će nastaviti razvijati do proljeća 2024. godine. Sada je više nego ikada važno da ste suštinski dio pokreta do kojih vam je stalo. Počinjete se udaljavati od bilo kakvih vrijednosti i uvjerenja orijentiranih na posao zbog kojih ste se ranije osjećali loše.

Jarac

Snažno pročišćavanje i istovremeno cvjetanje se događa u vašoj karijeri i ukupnim razmišljanjima o vašem životnom putu. Imali ste vremena da saznate što vas pokreće, što vam donosi radost i što olakšava vaš kreativni tok. Ne podcjenjujte važnost vašeg uzbuđenja kada su u pitanju vaši izbori. Vaš osjećaj uživanja je odličan put ka pozitivnoj afirmaciji koju ste izabrali.

Vodolija

Budite opsjednuti učenjem nečeg novog što će promijeniti neka od vaših osnovnih uvjerenja. To može biti vrlo neobična tema, kao što je uobičajeno, ali njen domino efekt na način na koji vidite svijet može promijeniti život. Uglavnom je uzbudljivo — a također i pomalo uznemirujuće — promijeniti mišljenje o stvarima za koje ste mislili da su stabilna stvarnost za vas. Vrijeme je da se oslobodite prošlosti o kojoj ste morali intenzivno razmišljati u prošlosti.

Ribe

Izbjegavanje nečega ne znači da to nestaje. U stvari, ponekad kada zaobiđete neko važno pitanje, stvari postaju veće nego što zapravo jesu. Izbjegavanje može biti korisna strategija samo ako kasnije date svoj doprinos onome što izbjegavate. Ponekad je najvažnija stvar u životu da se pojaviš – čak i ako se osjećaš kao da ne možeš ili ne znaš kako, piše Atma.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *