Bruna je ubijena na festivalu smrti: Porodica molila da joj bar 10 ljudi dođe na sprovod – EVO KOLIKO NJIH SE POJAVILO (FOTO)

Mlada Brazilka Bruna Valeanu ubijena je u subotu na festivalu uz granicu s Gazom gdje je Hamas napravio pravi pokolj. U Izraelu žive samo njezine mama i sestra te su zamolile da na Brunin pokop dođe bar 10 odraslih Izraelaca kako bi bila ispraćena prema tradiciji.

Bruna Valeanu (24) iz Brazila jedna je od 260 žrtava festivala smrti u Izraelu na koji je u subotu rano ujutro upala radikalna grupa Hamas.

Pokopana je u utorak, a njena porodica zamolila je da bar 10 odraslih Izraelaca dođe na sprovod kako bi se ispunili uvjeti za tradicionalni židovski pokop. No onda se dogodilo nešto nevjerovatno. Na njezin sprovod došle su hiljade ljudi. Kolona za ulazak na groblje protezala se kilometrima.

Bivši savjetnik izraelskog predsjednika Eylon Levy objavio je na svojim društvenim mrežama fotografiju s nekoliko automobila poredanih na putu prema groblju.

“Na putu za sprovod mlade Brazilke ubijene na muzičkom festivalu. Poslana je poruka u kojoj mole da na sprovod dođu stranci jer ovdje su samo njezine mama i sestra. Na ulazu na groblje je kolona od dva kilometra”, napisao je Levy na platformi X.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *