NAJLJEPŠA KUĆA u Albaniji izgleda tako SPEKTAKULARNO da o njoj priča cijeli svijet: STAĆE VAM PAMET KADA VIDITE UNUTRAŠNJOST (FOTO)

Foto: Najljepša kuća u Albaniji Foto: Screenshot

Na našim prostorima toliko je dragulja arhitekture da su svojom ljepotom prevazišli lokalne granice, te o njima govori cijeli svijet. Među njima je jedna posebna kuća u Albaniji za koju nije lako reći da li je ljepša iznutra ili spolja.

U pitanju je kameno staklena zgrada na domaćinstvu Mrizi i Zanave kod mjesta Lješ i Albaniji. Slika koja prikazuje savršeno uklopljeno staklo sa starim kamenom prepoznatljiva je u svijetu, te o tome pišu i vodeći arhitektonski sajtovi.

Od nekada napuštenog starog zdanja osnivači agroturističkog domaćinstva Mrizi i Zanave su stvorili upečatljivu viziju koja gleda ka budućnosti, a čuva prošlost. U srcu imanja je, kako kažu, najljepša kuća u Albaniji, koja spolja spaja staro i moderno.

Za dizajn je bio zadužen Plis Atelier koji je izveo igru različitih prirodnih tekstura. Spolja tradicionalnu kamenu oblogu preseca dvospratni prozor na uglu. Tako u kuću ulazi mnogo više svjetla, a i ujedno se i šalje poruka da se tradicija može očuvati, a istovremeno osvježiti. Unutrašnjost je posebna priča.

Sobe se uređene tako da daju vrhunski osjećaj topline i ugodnosti, posebno zbog drvenih elemenata koji dominiraju – debele grede preko plafona, balvani koji su zapravo podloga za krevet… I stočići su urađeni u istom stilu, što ambijentu daje poseban šmek.

Vlasnici su mislili na sve detalje, pa su tako prostorije dekorisane ćilimima, krznenim prostirkama za pod… Kupatilo je ukusno uređeno u kombinaciji keramike, drveta, kamena i stakla, u zemljanim i bijelim tonovima. Ova kuća se iznajmljuje, a kako stoji na Bukingu, noć za dvoje odraslih i jedno dijete je oko 14.000 dinara.

(Zadovoljna.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *