OBJAVLJENI DETALJI UBISTVA NESTALE DJEVOJČICE: Umiješano 5 osoba, ubili su i 74-godišnjaka

Devojčica Vanja G. (14) iz Skopja, koja je nestala u ponedjeljak 27. novembra na putu do škole i za kojom je tragala cijela regija, pronađena je mrtva.

Kako je objavilo makedonsko državno odvjetništvo, utvrđeno je da je djevojčica ubijena u ponedjeljak ujutro oko 10 sati, samo nekoliko sati nakon otmice.

Ovo ubistvo je, kako navode, povezano s još jednim ubistvom u Makedoniji.

Naime, pronađeno je i mrtvo tijelo Panča Ž. (74) iz Velesa, čiji je nastanak prijavljen 24.11.2023. a tužilaštvo je utvrdilo da su oba ubistva počinile iste osobe i da im je motiv koristoljublje.

OSUMNJIČENO PET OSOBA

Osumnjičeno je pet osoba, od kojih su tri zadržane, jedna je u inozemstvu, a jedna se osoba nalazi u policijskoj stanici.

Ranije je tokom istrage pronađeno zapaljeno vozilo marke Citroen, a nakon vještačenja dostavljeni su materijalni dokazi za umiješanost osoba, za što će nakon kompletnog dokumentiranja predmeta biti podnesene odgovarajuće kaznene prijave, u suradnji s državnim odvjetnikom, navodi se u saopćenju makedonskog Državnog odvjetništva.

TIJELA PRONAĐENA NA DVIJE LOKACIJE

Državni tužitelji iz Ureda osnovnog javnog tužilaštva Skoplje i iz Ureda osnovnog javnog tužilaštva Veles izvršili su uviđaj na dvije lokacije na kojima su pronađena tijela nestalih, objavili su makedonski tužitelji.

Izdane su naredbe za obdukciju tijela stradalih i pravilnu identifikaciju. Izdane su i naredbe za prikupljanje i vještačenje svih tragova i dokaza s obje lokacije.

U danima nakon nestanka dvije osobe, tužitelji su izdali naloge za pretrage više lokacija, osiguranje snimaka videonadzora, lociranje na temelju baznih stanica, analizu i vještačenje elektroničkih uređaja, vještačenje materijalnih tragova i dokaza, uključujući automobile povezane  događajem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *