STROGI USLOVI ZA SUROGAT-MAJKU ŠERIFOVIĆKINOG SINA! Jedno pravilo će vas ŠOKIRATI, a ovako je Verica reagovala na upoznavanju…

Vijest da je Marija Šerifović uz pomoć surogata postala majka dječaka Maria šokirala je i pozitivno iznenadila cijeli region.

Pjevačica je proces držala u strogoj tajnosti među najbližima, a pored majke Verice, koja je od prvog momenta znala za sve planove svoje kćerke, među prvima su srećne vijesti čule i tri Marijine drugarice, koje su sa njom u martu bile na kraćem odmoru u Dubaiju. Jedna od njih je Jovana Pajić, s kojom se Marija druži već godinama, piše Kurir.

3753680-marija-ff

FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ, INSTAGRAM/SERIFOVIC

Odmah nakon povratka iz Emirata, Marija je i dobila informaciju da je ženi koja je izabrana da iznese trudnoću opstao plod, pa se gotovo istog trenutka hitno uputila u Los Anđeles, kako bi s njom provela prve dane trudnoće, ali i kako bi od doktora i stručnjaka iz te oblasti dobila sve nove informacije, koje su se ticale ovog dijela mukotrpnog procesa.

– Idem u El – Ej hitno i neplanirano. Ova avantura će biti jako zanimljiva, jer mi se nikad nije desilo da idem za Ameriku, tojest Los Anđeles na četiri dana – rekla je u jednom od svojih vlogova na Jutjubu Marija u martu.

Kako bi bila uz ženu koja je tad započela surogat trudnoću, pevačica je tokom prethodnih mjeseci češće išla u Ameriku nego obično, pa je tako već prilikom sljedećeg odlaska u maju sa sobom povela i Vericu. Šerifovićka seniorka je tad i upoznala “savršenog surogata”, kojom je, kao i kćerka bila oduševljena.

3228310-screenshot-17-ff

FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Inače, da bi na ovaj način postala majka, Marija je sa ženom koja je izabrana za ovu proceduru, potpisala i ugovor o tajnosti. Kao i sam proces, i uslovi koje je ova žena morala da ispuni su bili jako teški.

Od žene surogata se, između ostalog, zahtijevalo i da nikad nije koristila narkotike, piće i cigarete, bilo joj je zabranjeno da tokom procesa farba kosu, ide u saunu, ali i da ima se**ualne odnose tokom tri nedjelje od oplodnje. Osim ovih uslova iz ugovora koji je bio potpisan prije početka čitavog procesa, u njemu se nalazi i klauzula po kojoj je Marija sve vreme trajanja trudnoće bila uključena u čitav proces, tokom kojeg je pratila razvoj bebe.

Iako su plaćene za svoje usluge, većina surogat-majki ima altruističke motive i uživaju u trudnoći. Tako u ugovoru postoji odredba o očekivanjima surogat majke u pogledu kontakta nakon rođenja bebe, pošto neke od njih često žele mogućnost da povremeno pošalju ili dobiju prazničnu čestitku ili fotografiju bebe koju su donijele na svijet.

3729436-screenshot-6-ff

FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Pošto je Šerifovićka surogata izabrala u Americi, neke od osnovnih karakteristika koje ona mora da posjeduje da bi i ušla u izbor je i da bude psihički i fizički zdrava i da ima između 21 i 42 godine, a poželjno je da je mlađa od 35. Takođe, morala je da pre surogata ima bar jedan porođaj i to normalan, kao i da je svaka trudnoća bila bez komplikacija. Da bi žena ostvarila pravo da bude surogat-majka ne smije da ima više od dva porođaja carskim rezom, a i jedan od uslova je da bude situirana.

One dobijaju oko 50.000 dolara uz mogućnost još dve nadoknade od po 10.000 dolara. Mogu da traže da im se obezbijedi i odeća i druge nadoknade za privatne potrebe.

3749500-387518207-1142429273386143-6854170710495991879-n-ff

FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ, PRINTSCREEN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *