O OVOM DJEČAKU JUČER JE PRIČALA CIJELA EVROPA: Znate li ko je on?

Francuska je dobila novog premijera.

Francuski predsjednik jučer je imenovao je 34-godišnjeg ministra obrazovanja Gabriela Attala za novog premijera zemlje. S 34 godine, Attal je najmlađi premijer u modernoj francuskoj povijesti, nadmašujući čak i socijalista Laurenta Fabiusa, koji je imao 37 godina kada ga je 1984. godine na poziciju postavio Francois Mitterrand, prenosi Index.hr

https://instagram.com/p/C0PVzhMsdhI/

Uz to što je najmlađi, Attal je i prvi premijer koji je otvoreno gej.

Attal je sjajno prilagođen svojoj generaciji. Aktivan je na Instagramu, gdje ga prate 172 tisuće ljudi. Njegova objava iz rujna 2020. godine privukla je posebnu pažnju jer je objavio svoju fotografiju iz školskih dana povodom početka školske godine.

“Početak školske godine sastoji se od malih stvari. Večer prije osjećaj nervoze pomiješan s uzbuđenjem zbog ponovnog susreta s prijateljima, u nadi da ćete biti u istom razredu s njima. Nostalgija za praznicima i kasnim odlascima na spavanje. Ta sjećanja su zajednička svima. Obilježavala su naše krajeve ljeta tijekom većeg dijela naših života.

https://instagram.com/p/CEltH0Cn3KN/

Ove godine početak škole neizbježno ima poseban okus. Ali mora ostati taj snažan i nezaboravan trenutak koji obilježava svako dijete”, napisao je Attal tom prilikom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *