Da li ste već raskitili jelku? Evo do kojeg datuma treba da poskidate novogodišnje ukrase i zašto

Ovaj datum je ključan

Iako se u mnogim kućama novogodišnja dekoracija i jelka odlože tek u februaru, prema Feng šui načelima, recimo, to nije dobro, a postoje i razlozi za to, prenosi Bizlife.

Prema ovim tumačenjima, mnogi jelku okite krajem novembra, ili početkom decembra, i ostave je tako skoro dva mjeseca, što je sasvim dovoljno vremena da se nakupi dosta prašine po ukrasima, koju nije lako očistiti.

Neki ipak, za kićenje baš zato ostavljaju posljednje dane decembra, uoči Nove godine.

Prema nepisanom pravilu, 12 dana poslije Božića, sve novogodišnje ukrase treba ukloniti. Prema Feng šuiju, sve što je „obavilo“ svoj posao, treba ukloniti iz kuće.

Takav je slučaj i sa novogodišnjom dekoracijom, ona pripada novogodišnjim praznicima, koji su uglavnom prošli.

Ukoliko ih ne uklonite prema ovom tumačenju- ostajete u prošlosti. Treba razmišljati o budućnosti, o vremenu koje dolazi, a to je proleće, pravilo je koje predviđa Feng šui.

Međutim, kako prenosi Mirror, postoje i oni koji su i uoči dočeka Nove godine raspravljali o skidanju božićnih ukrasa, a neki su već to i uradili, nakon katoličkog Božica.

Zašto je važna praznična dekoracija?
Psiholozi su raznim istraživanjima otkrili da ranije ukrašavanje doma u prazničnom duhu budi osjećaj sreće, topline i uzbuđenja, a jednako smanjuje teskobu i stres.

Stručnjaci tvrde da ako želite da uživate u mirisu pravog bora tokom prazničnih dana trebalo bi ga kupiti na određeni datum, a to je 28. novembar. Izdržaće sve do Nove godine, pa ga treba raskititi poslije 1. januara.

Borovi obično traju od četiri do šest nedelja ako se čuvaju u dobrim uslovima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *