Jedna sestra bliznakinja je 20 GODINA UBRIZGAVALA BOTOKS, A DRUGA JE PRIRODNO STARILA

Neobično studija u kojoj su učestvovale sestre bliznakinje je najbolji pokazatelj koliko botoks može da utiče na promjenu facijalne ekspresije i izgled lica. Istraživanje je 20 godina pratilo koliko se lice jedne od sestara mijenjalo u odnosu na drugu. Naime, jedna je ubrizgavala dvije do tri injekcije botoksa godišnje, a druga je prirodno starila.

Slučaj identičnih sestara bliznakinja pratio je Vilijam Bajnder, plastični hirurg sa Beverli Hilsa i upoređivao fotografije kroz godine.

Prva fotografija je napravljena 2006. godine kada su bliznakinje imale 38 godina. Kada je prva komparacija napravljena, jedna sestra je već ubrizgala 26 doza botoksa u periodu od 13 godina, a druga je dobila samo jednu dozu.

Jedna je sestra koristila botoks, druga nije Foto:screenshot

Vilijam Bajnder u istraživanju piše da je razlika bila vidna. Naime, jedna sestra je imala značajno uglačaniju kožu i manje vidljive bore, dok je druga već imala duboke bore na čelu, a naročito oko usta kada se nasmije.

Plastični hirurg šest godina kasnije, 2012. godine, ponovo je uporedio izgled lica bliznakinja. U ovom trenutku jedna od bliznakinja je već 19 godina koristila botoks. Kako je napisao, bliznakinja koja nije koristila botoks imala je širu vilicu, ali nije bio siguran da li je razlika u izgledu bila posljedica botoksa ili ne.

Koliko se lice promenilo tokom 20 godina posle upotrebe botoksa Foto:screenshot

Tokom istraživanja bliznakinje nisu koristile druge metode kozmetičke metode za podmlađivanje, kao što je npr. retinol i živjele su zdravo.

U zaključku navodi da tokom godina koža koja gubi kolagen postale suhlja, tanja, a samim tim i sklonija vidnim borama. Iako botoks je dao vidnu vizuelnu prednost, napominje se da njegova zloupotreba i nestručna upotreba može dovesti do “zaleđenog” izraza lica ili problema sa mišićima na licu.

(ŽenaBlic)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *