Klikom na sliku zatvorite prozor.

                                                                   

VIKEND MOZGALICA: Koji broj je sljedeći u nizu?

Rješavanje zagonetki i mozgalica pomaže u poboljšanju memorije, između ostalog. Logičke igre treniraju naš mozak kako bi se uvidjeli različiti pristupi problemima.

 Pored toga, vizuelne zagonetke pomažu i treningu naših očnih mišića.

U skladu sa tim, imamo vrlo zanimljivu zagonetku – samo pratite logiku i zaključite koji je sljedeći broj u nizu.

Tačan odgovor je broj 3: 18 – 8=10, 10-4=6,6-2=4,4-1=3.

Bonus:

Sahrana kralja Charlesa isplanirana je još prošle godine

Kralj Charles ima rak i milioni Britanaca zabrinuti su za njegovo zdravlje.

Kraljica Camilla danas je novinarima rekla da se kralj osjeća dobro, a kraljevska porodica nije iznosila više detalja o zloćudnoj bolesti koja ga je snašla.

Kraljevska porodica spremna je na najgore i Charlesova sahrana je do u detalj isplaniran još prošle godine. No, to nema nikakve veze s njegovom bolešću ni s godinama.

Operacija Menai Bridge je kodno ime za planove povezane sa smrću Kralja Charlesa III. Naziv se odnosi na viseći most u Walesu. Plan uključuje objavu njegove smrti, period službene žalosti i detalje njegove državne sahrane. Planiranje kraljeve sahrane započelo je gotovo odmah nakon što je Charles stupio na prijestolje nakon smrti svoje majke i prethodnice, Elizabete II.

Za smrt Princa Philipa, vojvode od Edinburgha, kodno ime je bilo Operacija Forth Bridge, a za Kraljicu Elizabetu II. – London Bridge is down. Budući da je Elizabeta II. umrla u Balmoral Castleu u Škotskoj, nakon njene smrti također je pokrenuta Operacija Unicorn.

Postoje posebni planovi i za sahrane svakog drugog člana kraljevske porodice, bez obzira na njihove godine i zdravstvena stanja.

Iako je mnogima bizarno, kraljevska porodica Velike Britanije, kao i većine ostalih monarhija, slijedi stroge protokole. Sprovodi su isplanirani do u detalj budući da su to veliki državni događaji koje bi bilo nemoguće isplanirati nakon smrti monarha.

Dakle, u smislu planiranja, nema velike razlike između planiranja sprovoda i drugih državnih događaja koji se tiču kraljevske porodice. Tokom historiji događalo se da monarsi iznenada umru ili abdiciraju te protokol kraljevske porodice mora biti jasan i spreman u svakom trenutku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *