3 ključna simptoma raka koji se javljaju tokom večere: Da li jedete na ovaj način?

Postoji više od 200 različitih vrsta raka, neke sa jasnijim simptomima od drugih, ali vrijeme za večeru je dobro vrijeme da provjerite da li patite od bilo kakvih problema

Postoje tri ključna simptoma raka koja nikada ne bi trebalo da zanemarite kada sjedite za stolom.

Medicina broji više od 200 različitih vrsta raka, od kojih neki imaju jasnije simptome od drugih. Ali postoji i niz drugih simptoma povezanih sa načinom na koji konzumirate hranu, a koji su jasan znak upozorenja i nikada ih ne treba zanemariti.

Rano uočavanje pojave tumora je ključno i često spasonosno, zbog čega je veoma važno stalno biti svjestan eventualnih simptoma. Iako bi trebalo da vas upozore, ipak imajte na umuda da mnogi simptomi mogu da budu tu i potpuno nepovezani ili da se pojavljuju iz bezazlenih razloga.

Međutim, ukoliko osjetite bilo koji od narednih simptoma, kako prenosi “Mirror”, posjetite svog ljekara što je prije moguće.

Vodeća dobrotvorna organizacija koja pruža podršku pacijentima sa rakom i njihovim porodicama “Macmillan”, iznosi da postoji nekoliko opštih simptoma koji mogu da utiču na to kako jedemo.

Ono čega treba biti svjestan je – gubitak apetita. Ako ne želite da jedete onoliko koliko obično jedete ili se brzo zasitite, porazgovarajte sa svojim ljekarom opšte prakse.

Još jedna stvar na koju treba obratiti pažnju je da imate poteškoća sa gutanjem, žvakanjem ili osjećanjem da vam je nešto zaglavljeno u grlu.

Konačno, ako razvijete probavne smetnje ili žgaravicu tokom tri nedelje ili duže, ili ako je sve izuzetno bolno, to takođe može biti znak upozorenja. Međutim, dobro je zapamtiti da je to inače i normalno nakon konzumiranja veće količine začinjenog obroka.

“Macmillan” takođe savjetuje da je vrijeme za večeru važno doba dana da se pripazi na bilo kakve neobične probleme. Zato savjetuju da razgovarate sa svojim ljekarom ako imate naduven ili otečen stomak, pogotovo ako se to dešava više puta ili traje dugo. Nadimanje je simptom mnogih stanja, ali je prisutan i kod nekih vrsta raka, kao što su tumori jajnika, jajovoda ili peritoneuma.

Ova organizacija takođe upozorava da je potrebno obratiti pažnju i na promjene u pražnjenju crijeva, posebno na one probleme koji traju tri nedelje ili više. Opuštena, tečna ili tvrda stolica, češća potreba za nuždom ili prisutna krv bi trebalo takođe da izazovu uzbunu.

(Ona.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *