Klikom na sliku zatvorite prozor.

                                                                

Novi detalji o ubistvu u Tuzli: Žena u kolicima ubola muža, a on ju ubio iz samostrela?

Selmu Baluković (48) iz Lipnice kod Tuzle prema nezvaničnim informacijama usmrtio je strijelom iz samostrela suprug Erno Sabo-Čaki (59).

Obdukcija je prema navodima lokalnih medija pokazala da je Baluković imala povrede na vratu i ubodnu ranu u predjelu grudnog koša.

Tijelo je u kući u tuzlanskom naselju Lipnica, podsjetimo, pronađeno 21. februara oko podneva. Policija je u kući zatekla Erna, mađarskog državljanina, koji je zbog ubodnih rana u predjelu abdomena hitno hospitalizovan na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Policija je prethodno obaviještena od jednog njihovog prijatelja da mu se Erno javio na video poziv i da je primijetio da je sav krvav i da leži na krevetu.

– Nalaz obdukcije pokazao je da je prostrijelna rana u predjelu grudnog koša preminuloj nanesena strijelom. Ne znamo još da li je ispaljena iz samostrela ili je rana nanesena rukom – rekao je za Vijesti.ba portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Tužilaštvo navodi da sve upućuje na to da je počinitelj ubistva suprug ubijene Selme i dodaju da će sve okolnosti biti utvrđene kad se okončaju sva vještačenja.

– Sa suprugom ubijene zbog njegovog zdravstvenog stanja još nije obavljen ni prvi informativni razgovor. Kada će to biti zavisi od ljekara. Ostale istražne radnje su u toku – dodao je Arnautović.

Selma i njen suprug bili su članovi streljačkog kluba i to objašnjava činjenicu da su u kući imali samostrijel. Erno Sabo-Čaki je inače stopostotni invalid koji se kretao uz pomoć invalidskih kolica. Selma je takođe koristila invalidska kolica.

Dženaza ubijenoj ženi održana je u ponedeljak u naselju Plane kod Tuzle. Iza Selme su ostali sin i kćerka, unuk, majka i brat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *