STIŽE NAM 1. RETROGRADNI MERKUR U GODINI I DONOSI HAOS: Rasturiće život ovim horoskopskim znakovima

Svi znamo koliko retrogradni Merkur može da utiče na nas, na raspoloženje, na razvoj situacije i događaja. Bliži se i počinje 1. aprila, a vi budite spremni na njegove negativne uticaje. Vatreni znaci nek se pripreme. Razmislite prije nego što bila šta odlučite ili uradite.

Ono što može da vas zaštiti jeste poludrago kamenje

U astrologiji, Merkur je jedan od najvažnijih planeta koji utječe na naše živote zbog svog položaja u Sunčevom sistemu. Svaka osoba ima jedinstvenu natalnu kartu koja djeluje kao astrološki DNK. Ona se sastoji od postavljanja ključnih planeta i sazviježđa. Proučavanje natalne karte podrazumijeva 12 kuća koje određuju nečiji prošli, sadašnji i budući život.

Astrolozi daju predviđanja na temelju pogleda na ovaj nijansirani raspored. Da bismo ovo bolje razumjeli, evo detaljne analize što predstavlja i kako će retrogradni Merkur 2024. utjecati na znakove zodijaka.

1. Retrogradni Merkur 2024-te godine

Od 1. do 24. Aprila 2024.

Merkur ide retrogradno u svojeglavom, strastvenom i vatrenom horoskopskom znaku Ovna. Osobe u znaku Ovna će doživjeti nekontroliranu želju da uskoče u donošenje odluka i suoče se s izazovnim situacijama s asertivnošću i agresijom. Iskre će letjeti, a možda će doći i do tenzije i sukoba.

Najbolje je za sve horoskopske znakove, posebno za vatrene, da se pritaje i intenzivno razmišljaju prije nego što komuniciraju s drugima, jer njihove riječi mogu povrijediti.

Također je važno, posebno za Ovnove, Lavove i Strijelce, da se u ovom periodu ne prepiru kako bi izbjegli buduće katastrofe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *