SAZNAJEMO! ISTRAGA KREĆE U NOVOM PRAVCU !

* Danka (2) nestala u utorak u 13.45 u Banjskom polju, na sebi imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu

* Pretraga terena trajala je 27 sati, nakon čega je obustavljena i kreće se u novom pravcu

* U potragu su bili uključeni forenzičari i kriminolozi, MUP, Gorska služba spašavanja, organizovane grupe meštana, Žandarmerija sa psima tragačima, lovci i helikopteri

* Otac i majka devojčice u policiji satima daju izjave

Ukoliko vidite Danku Ilić obavestite policiju

Devojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala je juče oko 13.45 u naselju Banjsko polje. Potraga za nestalim detetom i dalje je u toku, a ekipa Kurira nalazi se na licu mesta.

18.00 – Novi pravac istrage

Kako Kurir saznaje, dosadašnji rezultati pokazali su na novi pravac u kojem treba da ide istraga.

“Obustavljena je pretraga terena gde je devojčica nestala, ali je intenziviran rad na pronalasku devojčice i neće se odustati dok dete ne bude nađeno” – kaže izvor Kurira.

17.45 – Policija proverava zeleni punto

Sigurnosne kamere postavljene na jednoj kući u mestu Banjskom polju kod Bora juče nestala Danka Ilić (2), za kojom potraga i dalje traje, snimile su zeleni punto koji velikom brzinom prolazi ulicom nekoliko minuta pošto je majka primetila da devojčice nema!

– Na snimku sa sigurnosnih kamera posavljenih na jednoj kući snimile su da je ulicom u 13.47 velikom brzinom prošao zeleni “punto”. Na snimku sa iste kamere, vidi se i kako majka da Dankom i drugim detetom istom ulicom prolazi u 13.10. Da devojčice nema, primetila je samo dva minuta pre nego što je automobil projurio ulicom – otkriva izvor Kurira.

POLICIJA PROVERAVA ZELENI PUNTO: Kamere zabeležile kako prolazi posle majke s Dankom PROJURIO ULICOM
17.35 – Hitno se oglasio MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Tokom proteklih 27 sati, u potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak juče prijavljen, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova – Žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

17.20 – Policijska vozila napustila mesto događaja

Kako javlja reporter Kurira sa lica mesta, oko 20 policijskih automobila napustilo je mesto događaja.

00:43
Dvadesetak kola policije pod rotacijom npustilo Banjsko polje oko 17:25
I pored toga, na terenu se i dalje nalazi veliki broj pripadnika MUP.

01:11
Dvadesetak kola policije pod rotacijom npustilo Banjsko polje
16.20 – Kamera na kući komšija usnimila nestalu devojčicu

Sa nadzorne kamere koja se nalazi u dvorištu kuće meštanke Jasmine S. iz Banjskog Polja, skinut je snimak koji je pregledala policija.

Kako je ispričala za MONDO policija je snimke uzela oko 19 časova i 30 minuta.

“Ugradila sam kameru pre oko mesec dana samo zbog bezbednosti majke jer se bavim turizmom, inače je ovo naselje mirno i sigurno. Živim ovde 30 godina i nikad se nije desio nikakav problem. Sad je ispalo da je dobro što sam ugradila kameru ako snimak može da pomogne u istrazi. Na snimku se videlo da je majka sa decom prošla ulicom. Oko deset minuta kasnije došao je i otac. Desetak minuta kasnije stigla je i policijska patrola. Nadam se da će uskoro pronaći devojčicu”, kazala je sagovornica.

Istakla je da ne želi ništa više da kaže da ne bi uticala na istragu.

16.05 – U potragu uključeni forenzičari i Kriminalistička policija

U potrazi za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić priključili su se forenzičari i pripadnici beogradske Kriminalističke policije.

Na terenu su i pripadnici policije, žandarmerije, vatrogasci i pripadnici Gorske službe spasavanja, a njima pomažu i organizovane grupe meštana.

15.45 – Hrvatska gorska služba spašavanja ponudila pomoć

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) uputila je zvanično pismo sprskoj Gorskoj službi spasavanja i ponudili pomoć u potrazi dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Banjskog polja kod Bora.

Marko Rakovac, izvršni načelnik HGSS, naveo je da su se srpske kolege zahvalile i prenele sadržinu pisma Žandarmeriji koja vodi potragu.

„Ukoliko Srbija pristane, nekoliko timova HGSS-a iz istočne Hrvatske spremno je da odmah krene u Bor. To uključuje kartografa, K9 timove pasa tragača, kao i timove za sisteme bez posade“, rekao je Rakovac za 24sata.hr i potvrdio da su spasilačke ekipe spremne da pomognu kolegama u Srbiji u potrazi za nestalom devojčicom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *