“DETE U TAJ KANAL NIJE MOGLO UPASTI SAMO” Meštani za Kurir o 2 NAJGORA SCENARIJA:

Nestanak Danke Ilić (2) I dalje je glavna vest koja je potresla, ali I podigla Srbiju na noge. Spasilačke ekipe su proverile kanale koji su dugački oko 10 kilometara kako bi utvrdili da u tim delovima nema ničega što bi pomoglo da se istraga privede kraju, međutim meštani koji dugi niz godina žive u ovom selu poznaju, kako kažu, svaku jamu u okolini, te su za Kurir na osnovu toga, podelili strahove koje ih muče, a tiču se mogućeg smera istrage.

– Policija je istražila tunel, odnosno podzemni kanal koji se nalazi u dvorištu pojate i prolazi kroz njega, ali ljudi koji žive dug period u ovom selu znaju da postoje kanali koji vode ka jezeru – kaže naš sagovornik sluteći na jedan od najgorih scenarija ovog slučaja, s obzirom na to koliko se potraga za detetom odužila.

Kako nam je rekao dalje, radi se o kanalu koji je u potpunosti obezbeđen, te sa sigurnošću kaže da dete tu nije moglo upasti samo – objasnio nam je starosedelac Banjskog Polja, govoreći dalje o nadi da se ove crne slutnje neće obistiniti, a sve to, prema njegovim rečima, ide u dva smera:

– Ne znamo više šta da mislimo, baš nas sve ovo uznemirava, jedna mogućnost koja nas plaši jeste da više osoba stoji iza ovoga, a druga je ta što kanal vodi ka jezeru – objašnjava nam sagovornik.

Kako saznajemo, poklopac koji se nalazi na šahtu dovoljno je obezbeđen i to do te mere da jedna odrasla osoba ne može sama da otvori taj betonski poklopac, što otvara ponovo niz pitanja, a odgovara i dalje ni na vidiku – šta se sve krije iza misterioznog nestanka deteta?

– Jedna osoba ne može to da otvori, u pitanju je betonski poklopac koji kroz dvorište kuće vodi ka Borskom jezeru, a voda tu ima prirodan pad, tako da nas najviše plaši upravo to. Pretražen je kanal i okolina pojate, ali šta dalje, dete je u pitanju, porodica verovarno gine svaki dan da sazna nešto – pita se ovaj meštanin.

Novinarka Kurira je obišla područje u Banjskom polju, gde prema rečima meštana prolazi podzemni tunel koji prolazi kroz dvorište pojate u kojem je Danka poslednji put viđena, što se jasno vidi na sledećim fotografijama, ipak, nadamo se da će se sve ubrzo razrešiti u očekivanom smeru.

Podsetimo, prvi put u Srbiji aktiviran je sistem “Pronađi me”, a u utorak 27. marta više stotina policajca pristiglo je u Banjsko Polje, koji su prvog dana od nestanka devojčice, uz pomoć meštana, pretresli svaki deo u blizini pojate.

Nakon toga, specijalistički timovi rade sve vreme na raščišćavanju i utvrđivanju svih okolnosti. Danas je peti dan kako agonija traje, a o sudbini deteta se još uvek apsolutno ništa ne zna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *