20 DANA POTRAGE ZA DANKOM ILIĆ! OSUMNJIČENI ZA NJENO UBISTVO BEZ EMOCIJA, A NISU JEDINI: Ovi monstrumi su hladnokrvno ubijali decu

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Bora ušla je u 20. dan, ali zasad još nema nikakvih konkretnih tragova koji bi istražitelje odveli do tela. Policija na terenu nastavlja da pretražuje svaki rejon na kom postoji makar i najmanja mogućnost da se nalazi Dankino telo, a ponovo se pretražuju čak i one lokacije koje su jednom već kontrolisane kako bi se izbegla svaka mogućnost da je nešto promaklo.

Premeštali telo

Nestanak Danke Ilić je, da podsetimo, prijavljen 26. marta, a devet dana kasnije uhapšeni su radnici JKP “Vododvod” iz Bora Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot i Srđan Janković (50) iz sela Luka.

Janković i Dragijević
JANKOVIĆ I DRAGIJEVIĆFOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Obojica osumnjičenih na saslušanju u policiji su priznali teško ubistvo, a Dragijević je i u tužilaštvu dao detaljan iskaz tragičnog događaja i ispričao da je, nakon što su devojčicu udarili službenom “fijat pandom”, Danku zadavio i telo bacio na deponiju na Starobanjskom putu. Priznao je, takođe, i da je dva dana kasnije premestio telo na lokaciju koja zasad nije poznata istražiteljima.

– Nakon Dejanovog priznanja uhapšeni su i njegov otac Radoslav (73) i brat Dalibor (40) koji je u međuvremenu, u noći između 6. i 7. aprila, preminuo u prostorijama Policijske uprave Bor od, kako se sumnja, srčanog udara. Oni su osumnjičeni da su, nakon što su Dejan i Srđan ubili devojčicu, pomogli da njeno telo ponovo bude premešteno, pa im se zato na teret stavlja “pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela” – kaže izvor Kurira.

Danka Ilić
DANKA ILIĆFOTO: MUP SRBIJE

Naš sagovornik podseća i da je u porodičnoj kući Dragijevića u selu Zlot sad ostala još samo majka Svetlana.

– Njeno ispitivanje u svojstvu svedoka biće obavljeno sutra u Višem tužilaštvu u Zaječaru s početkom u osam sati – dodaje izvor Kurira.

Ni trunke kajanja

Sve okolnosti ovog monstruznog čina se još utvrđuju i potraga za telom devojčice se nastavlja. Prema rečima čelnika MUP-a Srbije, Dragijević i Janković nisu pokazali ni trunku kajanja dok su ispitivani o devojčici, a prvo ih je odalo poligrafsko ispitivanje na kojem su, iako nisu odmah pali, davali nepovezane odgovore i odugovlačili.

Ubistva dece koja su potresla Srbiju

Katarina Janković (2002-2005)

U julu 2005. dogodio se jeziv zločin za koji se tada mislilo da je nemoguće da se ponovi. Tada je Mališa Jevtović, bivši pripadnik JSO, silovao trogodišnju pastorku Katarinu Janković. Da sve bude monstruoznije, ovom gnusnom činu je prisustvovala i monstrumu pomagala majka deteta, Ana Filipović koja je tada bila u emotivnoj vezi sa Mališom.

Katarina Janković
KATARINA JANKOVIĆFOTO: PRIVATNA ARHIVA, FILIP PLAVČIĆ

– Zločin se dogodio u Zvezdarskoj šumi gde su Mališa i Ana odveli malu Katarinu, a on je dete silovao naočigled majke. Pošto je Katarina bila teško povređena, čudovišni par ju je odneo u KBC “Zvezdara” uz tvrdnju da je “pala s kreveta”. Dete je od zadobijenih povreda isto veče preminulo, a lekari su posumnjali u priču majke i očuha. Obdukcija je pokazala da je devojčica silovana i da je preminula od zadobijenih povreda – podseća izvor Kurira.

Presuda monstrumima izrečena je 2007 i tada je majka dobila 37 godina, a Janković u tom trenutku najtežu moguću kaznu, 40 godina robije!

Anđelina Stefanović (2013-2016)

Vladica Rajković iz Vratarnice kod Zaječara za 20 dana u junu i julu 2016. godine, počinio je dva stravična zločina. Prvo je ubio svoju partnerku Draganu Stanković, a zatim silovao i ubio malu Anđelinu Stefanović (3).

Rajković je bio priveden kada je prijavljen Draganin nestanak, ali je pušten jer je prošao poligrafsko testiranje. Nedugo zatim, 9. jula, načinio je i brutalni zločin nad malom Anđelinom na rođendanu kod deteta svog brata, u dvorištu do kuće male Anđeline.

Anđelina Stefanović
ANĐELINA STEFANOVIĆFOTO: PRIVATNA ARHIVA

– On je tada uzeo Anđelinu za ruku i rekao da je vodi u šetnju. Dete je odveo do potoka u šumi, tamo je silovao, potom tukao rukama i nogama, da bi na kraju uzeo kamen i zveski je udarao u glavu – rekao je izvor Kurira i podsetio da je Rajković osuđen na 40 godina robije.

Telo devojčice ostavio je pored potoka, a zločin je ubrzo priznao Anđelininom ujaku i telo je odmah pronađeno. Draganino telo, koje je bacio u Timok, nađeno je posle 20 dana.

Luka Opačić (2002-2007)

Danijel Jakupek iz Novih Banovaca 2007. godine je zverski ubio petogodišnjeg Luku Opačića i njegovog ujaka Vasilija (26).

– Utvrđeno je da je Danijel bonsekom iskasapio telo deteta i Vasilija, delove upakovao u kese i bacio u Dunav. Te kese su posle danima izvlačene iz Dunava, a pojavljivale su se na različitim mestima – ispričao je sagovornik Kurira.

Luka Opačić, Danijel Jakupek
LUKA OPAČIĆ, DANIJEL JAKUPEKFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Jakupek je na suđenju proglašen neuračunljivim i određena mu je mera obaveznog lečenja koja je i dalje na snazi. Njegovo stanje proverava se na svakih devet meseci.

Tamara Ivanović (1992-2005)

Svoju dobrotu i pokušaj da pomogne čoveku za kojeg je mislila da se sapleo, Tamara Ivanović (15) je skupo platila. Nju je, na putu od škole do kuće, u batajničkom naselju Šangaj 2005. godine pijanac Dragan Nikolić Čombe krvnički nasmrt izbo 19 puta kad mu je pružila ruku pomažući mu da ustane!

Tamara Ivanović
TAMARA IVANOVIĆFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Nikolić je posle ispričao policiji da je bio jako pijan i da je devojčicu sreo oko 18.15 sati kad je pao.

– Ona je prišla da mu pomogne, a on je bez ikakvog povoda, nožem koji je imao u džepu, istog trena napao Tamaru. Prve udarce, od ukupno 19, zadao je u srce i Tamara je već posle tih prvih udaraca izdahnula. Osuđen je na 40 godina zatvora – podseća naš izvor.

Ivana Podraščić (2000-2014)

Ivana Podraščić (14) iz Batajnice ubijena je u avgustu 2014. godine, a monstruozno ubistvo otkriveno je kada je u dvorištu u beogradskom naselju Rakovica nađeno njeno telo, dva meseca nakon što je prijavljen nestanak.

Za silovanje i ubistvo uhapšen je višestruko osuđivani Darko Kostić iz Beograda (39). Utvrđeno je da je Kostić devojčicu silovao, a potom udario motikom u glavu, zavio u ćebe i sunđer i zakopao u iznajmljenoj kući u Rakovici.

Ivana Podraščić
IVANA PODRAŠČIĆ

Zločin je otkriven pošto je 29. septembra jedna žena prijavila silovanje, a policija je po njenoj prijavi došla u kuću u kojoj je ubijena i Ivana. Telo je nađeno zahvaljujući kiši koja ga je otkrila ispod nanosa zemlje. Kostić je zbog ovog zlodela osuđen na tada maksimalnu kaznu, a to je 40 godina robije.

Tijana Jurić (1999-2014)

Petnaestogodišnja Tijana Jurić (15) nestala je 26. jula 2014. godine u Bajmoku, kod Subotice.

Nakon 13 dana potrage nađeno je njeno telo, nakon čega je utvrđeno da ju je te noći ubio Dragan Đurić iz Surčina. Ubica je prvo pokušao da siluje devojčicu, a zatim ju je zverski zadavio i zakopao na deponiji kraj puta.

Tijana Jurić
TIJANA JURIĆFOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

Uhapšen je u noći između 6. i 7. avgusta, posle čega je priznao zločin i odveo policiju do mesta gde je zakopao Tijanu. Đuriću je osuđen na 12 godina za silovanje u pokušaju i 40 godina za teško ubistvo što znači maksimalnih 40 godina kao tada najveću kaznu u srpskom pravosuđu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *