TUGA U DOMU POKOJNOG SINANA: Nakon njegove SMRTI, uslijedio još jedan bolan gubitak!

Još jedna tragedija!

Danas je u Loznici umrla Đulka Sakić (89), majka popularnog pjevača Sinana Sakića. Đulka je živela sama u stanu u centru Loznice, pošto je davno umro njen muž Rašid, penzionisani vojni muzičar. Bila je ponosna na svoju djecu, posebno na Sinana za koga je rekla da je dočekala da ga vidi kao “zvijezdu nad zvijezdama” na estradnom nebu, ne samo Srbije i nekadašnje SFRJ.

Potiče iz ugledne porodice Šaulića iz Loznice i Šapca. Bila je u srodstvu sa Šabanom Šaulićem, a tetka je pjevaču Draganu Šauliću. U kafani do kuće u kojoj je rođena, od oca Laće i majke Ajkice, Sinan je načinio prve pjevačke korake, što je bilo protivno i njenoj i volji njenog muža.

– Publika ga je, u kafanu, od prvog “hvatanja za mikrofon” počela da obožava, što smo vidjeli i Rašid i ja i pustili ga da ide pjevačkim stopama, kojima je grandiozno koračao do samog kraja života – pričala nam je svojevremeno Đulka. – Volio je svim srcem našu Malu, našu Loznicu, Drinu, ovdašnje ljude i naše običaje. Uvijek je trčao sa najvećih koncerata pravo u Loznicu.To mi je je bilo milo. Dolazio je da me posjeti, da vidi šta mi treba, da se zajedno radujemo njegovim uspijesima.

Đulka je govorila da joj je srce htjelo da prepukne od sreće kada je sa sinom Medom, koji živi u Tuzli i veliki je pjevač, zapjevao pjesmu “Sine moj, oče moj”. Uvijek je poštovala porodicu svog brata Agana Šaulića, koji je, kako je govorila, bio velika podrška Sinanu od najranijih dana.Đulka je nedavno izgovorila izuzetno potresne riječi.

– Ako Bog da uskoro ću i ja mojim Sinanom, mojom kćerkom Zadom i Rašidom, jer će, onda, i meni i njima biti lakše – govorila je jednom od sestrića prije nekoliko dana tetka Đulka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *