OTAC PREDRAG JOŠ RANIJE UPOZORAVAO NA TRAGEDIJU: Objavljen snimak O ČEMU je govorio (VIDEO)

Otac Predrag Popović objavio je na svom zvaničnom Instagram profilu snimak od ranije, kada je govorio o roditeljima i djeci, ali i uticaja 21. vijeka na njih.

On je uz objavljeni video napisao i srceparajuću poruku: Pričah, al me niko nije čuo…

Poslušajte njegove riječi, izuzetno su važne. Tada ih je vjerovatno čuo mali broj ljudi, a mi vas molimo da ove riječi uzmete za ozbiljno. Dešavanja u Srbiji ne smiju nikada da se ponove.

Važan apel roditeljima i riječi oca Predraga poslušajte u nastavku:

Ako imate prave kovanice od 5 centi u novčaniku ili fiokama koje ste dobili kao kusur prilikom putovanja, možete ih prodati i na njima zaraditi nešto novca!

Materijalna vrednost kovanice od 5 centi verovatno je ograničena s obzirom na njen prečnik od 21 milimetra, debljinu od 1,67 milimetara i težinu od 3,92 grama. Kao i kovanice od 1 i 2 centa, izrađena je od čelika presvučenog bakrom, piše Fenix-magazin.

Zašto je ova kovanica vredna?

Dakle, šta čini kovanicu od 5 centi toliko vrednom? Ne izdaju se tako često, barem ne u malim zemljama poput Monaka ili Vatikana, gde je njihovo izdavanje ograničeno.

Dakle, ako imate kovanice iz navedenih zemalja, možete zaraditi malo bogatstvo od trgovaca ili kolekcionara, na primer prodajom kovanica na Ebayu.

Imajte na umu da što su kovanice bolje očuvane, to više vrede. Osim toga, možete zaraditi više novca ako posedujete ceo set.

Kovanice iz Monaka vrede do 75 evra, dok kovanice iz Vatikana vrede oko 40 evra po setu.

Kako biste prepoznali vredne kovanice od 5 centi, treba baciti pogled na poleđinu kovanice. Na pozadini je navedeno mesto i godina izdavanja kovanica.

Ako sumnjate da posedujete vredan novčić, ali niste sigurni, pogledajte službeni katalog kovanica. Kataloge možete pronaći na internetu ili u knjižarama.

Pre nego što prodate jedan od svojih novčića preko onlajn aukcija, trebali bi da proverite njihovu autentičnost.

Možete kontaktirati industrijsku i trgovačku komoru ili otići do iskusnog trgovca kovanicama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *