ZAŠTO JE K.K HTIO DA BAŠ NJEGOVA MAJKA PATI? Psiholozi smatraju da ODSUSTVO MAJKE stvara duboke promjene u nama

K.K. je socijalnim radnicima između ostalog rekao kako je htio da majke njegovih drugara pate, kao i njegova majka, saznaje Kurir

Prilikom hapšenja sam maloletni dječak koji je pucao na školske drugare je izjavio da je psihopata, dok je uživanje u tuđem bolu jedan od simptoma psihopatije, tvrde naučnici.

Kada je K.K. (14) priveden i ispitan od strane socijalnih radnika do Kurira je stigla informacija kako je on rekao da je time “htio da pate majke njegovih ubijenih drugara, ali i njegova mama. Tu patnju, kao i krike uplašene i ranjene djece je vidio kao neku vrstu kompenzacije za svoju duševnu bol”.

Ova stravična ispovijest nas je navela da se zapitamo koliki je uticaj roditelja, posebno majke na razvoj dječaka?

Poznati njemački psihoterapeut Bert Helinger tvrdi da uloga majke ima najveći uticaj na budućnost djeteta, više od bilo koje druge osobe iz okruženja. On je detaljno objasnio zašto je odnos sa majkom važan i kako on utiče na nas tokom cijelog našeg života.

“Za mnoge, odnos sa majkom ostaje trnovit tokom života i nažalost mnogi ne shvataju da je lep odnos prema majci osnova njihovog uspjeha, bilo da se radi o poslu ili odnosima sa drugim ljudima. Nezahvalnost i loše ophođenje prema majci može ostaviti loše posljedice po nas.

(Stil)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *