Majka djevojčice čije je ime bilo na spisku: Nisam u afektu rekla da je monstrum, stojim iza svake riječi

Iako su mediji prenijeli da je K. K. bio zlostavljano dijete od strane vršnjaka, Tatjana Savarese, tvrdi da to nije tačno, već da je bio jako lijepo prihvaćen i voljen od strane svojih drugara

K. K., trinaestogodišnji dječak iz Beograda, ušetao je 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru i hicima iz pištolja, ubio osam svojih drugara i čuvara, dok je nastavnicu istorije i još šest đaka ranio.

Kako je MUP Srbije na konferenciji objavio, K.. K, mesecima unazad je pravio plan kako da izvede ovaj zločin, a imao je i spisak učenika koje je želeo da likvidira. Na tom spisku našla se i ćerka Tatjane Savarese, koja je zbog svojih iskrenih emocija ispred škole u kojoj se dogodio zločin, postala glavna tema medija, ali i društvenih mreža.

– Ćutanjem ništa ne možemo da promijenimo. Nije mi bila namjera da budem toliko na društvenim mrežama, moja reakcija je bila veoma emotivna i spontana. Razmišljala sam o tome i ne zamjeram sebi što sam to tako uradila, opet bih isto – kaže prestrašena majka za K1, koja smatra da mediji u trenutku zločina nisu na adekvatan način prenosili informacije.

– Dok sam se pripremala da odem ispred škole i upalim svijeće, slušala sam domaće medije, i samo mi je rastao pritisak, jer su mediji u inostranstvu na potpuno drugačiji način izvještavali o tragediji. Kod njih se sve zasnivalo na činjenicama. Naši mediji su toliko prenosili dezinformacija, da ja nisam mogla da vjerujem. Kada sam otišla ispred škole i vidjela transparent “Roditelji, pričajte sa djecom”, za mene je to bio ozbiljan okidač – dodala je Tatjana.

Iako su mediji prenijeli da je K. K. bio zlostavljano dete od strane vršnjaka, Tatjana Savarese, tvrdi da to nije tačno, već da je bio jako lijepo prihvaćen i voljen od strane svojih drugara, kao i da su se roditelji veoma bavili njime.

– Najviše mi je u ovoj strašnoj situaciji zasmetalo, što se krive roditelji. Roditelji su sigurno pričali sa njim, poznajem ih. Niti je bio zlostavljan, on je čak bio i omiljen. Voljele su ga devojčice, nekoliko njih je bilo zaljubljeno u njega. Moja ćerka mu je zamjerila što je “dosadan i fin”, pa je zbog toga prekinula kontakt sa njim. Ja nisam rekla u afektu da je on monstrum, stojim iza svake moje izgovorene riječi. Niko nije možda primijetio to, jer je bio pristojan i vaspitan, a njegovu suštinu niko očigledno od nas nije vidio – zaključila je Tatjana Savares na K1 televiziji.

(Telegraf.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *