Klikom na sliku zatvorite prozor.

                                                        

OTAC DJEČAKA-UBICE SA VRAČARA POKUŠAO DA SE UBIJE?! Šok tvrdnje iz zatvora, odmah prebačen u bolnicu?!

Otac maloljetnog masovonog dječaka ubice (13), koji je ubio devet osoba u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar danas je u ćeliji pokušao samoubistvo, piše Informer

Kako saznaje Informer, on se zaletio i svom snagom udario glavom u zid. Njega su stražari hitno prebacili u zatvrosku bolnicu koja se nalazi u okviru Centralnog zatvora u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Otac je medicinski zbrinut i nije u životnoj opasnosti.

Dobro upućen izvor informera kaže da je on nakon hapšenja smešten na prijemno odeljenje beogradskog Okružnog zatvora.

– Na prijemnom odjeljenju može ostati do 30 dana. On je do trenutka pokušaja samoubistva poštovao kućni red, nije pravio incidente, ali vidjelo se da teško podnosi cijelu situaciju, zbog čega je, po potrebi, uzimao lekove za smirenje. Slabo je komunicirao sa cimerima i stražarima. Pošto je istraga u toku, nema pravo na posjete porodice i može da viđa samo advokata – kažu.

– On je juče psihički pukao i pokušao je da se ubije, tako što se, naočigled cimera, iznenada zaletio u zid i udario glavom. Odmah su reagovali stražari i on je dobio adekvatnu medicinsku pomoć – dodaje se.

Otac se, inače, tereti za teško djelo protiv opšte sigurnosti pošto je njegov sin kobnog jutra, 3. maja, iz porodičnog sefa uzeo dva očeva pištolja i njima pobio đake i portira. Otac koji je ugledni radiolog, saslušan je 5. maja u Višem tužilaštvu u Beogradu i tom prilikom je bio veoma uznemiren i potresen zbog jezivog pokolja koji je napravio njegov sin.

– On je tada negirao odgovornost za dečakove postupke iako je bio veoma utučen zbog toga što se desilo. Priznao je da je ranije vodio sina na “Ersoft”, pravdajući se da to nije zakonom zabranjeno za djecu tog uzrasta. Takođe je istakao da je sve svoje oružje držao zaključano u sefu i da ne zna kako je dječak saznao šifru. Zbog njegovog teškog psihičkog stanja saslušanje je tada u nekoliko navrata prekidano kako bi došao sebi. Na kraju višesatnog iznošenja odbrane okrivljeni je rekao da mu nije jasno zašto je njegov sin pobio drugare i portira i samo je dodao: “Ja sam mrtav čovjek” – rečeno je.

Što se tiče dječakove majke i sestre, njih dve su odmah posle masakra, iz straha, napustile porodični stan na Vračaru i sklonile se na nepoznatu lokaciju. Dječakova mlađa sestra, koja je kao i on pohađala OŠ “Vladislav Ribnikar” i išla u četvrti razred, po svemu sudeći, neće ostati u toj školi.

Kako je utvrđeno istragom, uoči krvavog pira uzeo dva očeva pištolja iz sefa, za koji je znao šifru, i napravio je četiri Molotovljeva koktela, što je sve stavio u ranac i krenuo u krvavi pir. Na ulazu u školu ubio je pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle kod ulaza. Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je Kostino odeljenje 7/2 imalo čas istorije. Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu, pa se okrenuo i zapucao ka djeci. Likvidirao je petoro mališana i ranio još šestoro, nakon čega se predao, rekavši da je pobio decu “jer je psihopata”.

Otac je, inače, uhapšen samo nekoliko sati nakon što je njegov sin počinio nezapamćen masakr, pucajući iz očevog oružja, a dečak je odmah posle zločina završio u psihijatrijskoj bolnici, pošto nema punih 14 godina i krivično je neodgovoran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *