PRITISNITE TAJNO DUGME I SAČUVAJTE POLA REZERVOARA: Vozači POLUDJELI za ovim TRIKOM, štedi GORIVO kao LUD

Gorivo je sve skuplje, a uprkos sporijoj vožnji, mnogi ne uspijevaju da smanje potrošnju goriva. Međutim, mnogi vozači često zaborave da koriste malo poznato skriveno dugme koje posjeduje skoro svaki automobil i koje može značajno da smanji potrošnju goriva.

Riječ je tajnom dugmetu za klima uređaj koji može smanjiti potrošnju goriva, posebno na kratkim putovanjima. Dugme ne samo da će uštedjeti gorivo, već će i vozačima i putnicima biti mnogo udobnije tokom putovanja automobilom.

Svima je poznato da sistem za klimatizaciju koristi snagu motora u dizel i benzinskim automobilima i bateriju u električnim vozilima. Za motore sa unutrašnjim sagorijevanjem to dovodi do mnogo veće potrošnje goriva. Sistem obično radi tako što uzima spoljašnji vazduh, a zatim ga zagrijava ili hladi.

Međutim, ovaj metod koristi mnogo više goriva u poređenju sa opcijom sistema klima uređaja koji koristi vazduh iz unutrašnjosti automobila. Srećom, postoji dugme posebno dizajnirano da omogući vozačima da izaberu opciju koju žele.

Ako je aktivirano, dugme za recirkulaciju vazduha omogućava klima-uređaju da koristi vazduh iz unutrašnjosti automobila uvlačeći ga kroz ventilacione otvore. I, u isto vrijeme, spriječava ulazak spoljašnjeg vazduha. Dugme se obično nalazi oko točkića klima uređaja koji omogućava vozaču da podesi unutrašnju temperaturu. Dugme ima sliku automobila sa strijelicom u sebi.

Korišćenje dugmeta će pomoći u smanjenju potrošnje goriva jer manje opterećuje motor automobila. Princip je isti za električne automobile jer će klima manje opterećivati bateriju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *