DEDA MALE DANKE (2) OTKRIO NAJNOVIJE DETALJE: Majci devojčice oduzet telefon, otac NIJE BIO NA POLIGRAFU! (FOTO/VIDEO)

Devojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala je juče oko 13.45 u naselju Banjsko polje. Potraga za nestalim detetom i dalje je u toku, a ekipa Kurira nalazi se na licu mesta.

15.12 – Objavljen snimak sa sigurnosne kamere

Devojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala je juče oko 13.45 u naselju Banjsko polje, a na društvenim mrežama se pojavio snimak sa sigurnosnih kamera sa kuće u blizini mesta gde je devojčica nestala

Na snimku se vidi automobil koji prolazi i policija na snimcima nije uočila ništa što bi pomoglo u istrazi nestanka male Danke.

14.55 – Deda devojčice saopštio najnovija saznanja

Milan Ilić, deda devojčice Danke Ilić, navodi da nema novih informacija o nestanku, ali i demantuje navode medija da je njegov sin bio na poligrafskom ispitivanju.

Prema njegovim rečima, čuo se sa sinom koji se i dalje nalazi u policiji.

– Još uvek traje informativni razgovor, tamo su sada došli i iz Centra za socijalni rad i razgovaraju sa sinom i snahom. Čuli smo se pre toga, njemu nije oduzet telefon dok Ivanin jeste. Nije istina da je bio na poligrafskom testiranju. Obavljen je razgovor sa njim i snahom i to je prosto normalna procedura u istrazi, kako su mi rekli – pojašnjava Milan za Nova.rs.

14.37 – MUP objavio fotografije potrage za Dankom Ilić

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je fotografije potrage za devojčicom Dankom Ilić.

13.52 – Oglasio se deda devojčice koje nema 26 sati

Časlav Dragomirović, deda Danke Ilić, kaže za Kurir da su zahvalni svima koji učestvuju u potrazi.

– Hvala svima koji su došli da nam pomognu! Mi se nadamo da ćemo naći našu Danku… Zahvalan sam svima koji pomažu da se moja unuka nađe – kaže Časlav koji sa sinom Stefanom na terenu i sa pripadnicima MUP-a pretražuje predeo gde mu je nestala unuka.

Vidno uznemiren i van sebe trudi se da ostane skoncentrisan na potragu, ali se po njemu može videti da je zamišljen i zabrinut zbog celokupne situacije.

13.35 – Spasilac GSS: Dete u tim godinama može da pređe 10 km

Dušan Mišić, spasilac Gorske službe spasavanja Srbije (GSS) koji je sa kolegama u pretrazi terena za devojčicom Dankom Ilić kaže za Kurir “da se traga u zonama od 360 stepeni od mesta na kom je devojčica poslednji put viđena.”

– Naša ekipa je još juče oko 16 sati izašla je na teren i otpočeta pretraga terena. Prvobitno su stigla ekipa iz stanice Bor koja dobro poznaje teren, a kasnije i svi ostali spasioci iz različitih gradova Srbije. Kada sve uzmemo u obzir sinoć su bili izuzetno loši vremenski uslovi koji su otežavali potragu. Kiša je prestala da pada jutros oko sedam sati i to je bila dobra vesta, jer to svakako ide u korist – rekao je on.

13:00 – Majka devojčice pozvala supruga

– Saznali smo da je po nestanku Danke, majka bila u panici i okrenula muža. On se stvorio za samo nekoliko minuta. Oni su počeli da traže devojčicu. Pošto nisu mogli da je nađu pozvali su policiju. Policija je brzo došla na lice mesta i shvatila ozbiljnost situacije pozvala veći broj patrola. Kasnije su se i pripadnici Žandarmerije uključili. Takođe pripadnici ostalih policijskih uprava su se uključili kao ispomoć u potrazi. Jednostavno se proverava svaki podatak.

12.15 – Proširena potraga za devojčicom

Proširena je potraga za malom Dankom Ilić, koja je nestala u mestu Banjsko Polje kod Bora.

Potraga se širi dalje ka naseljenom delu Banjskog Polja.

11.50 – Komšija sumnja da je video Danku

Dragan, jedan od komšija iz Banjskog polja rekao je za Kurir da je u jednom dvorištu video devojčicu u zelenskastoj jakni, ali bila je okrenuta leđima.

– Oko 20 do 2, kada sam kolima odvezao majku na stanicu video, sam devojčicu koja mi je bila okrenuta leđima. Bila je kod komšije u dvorištu. Produžio sam dalje i kažem majci “vidi je kao moja Anica”, koja ima tri godine, ali samo manja. Odvezem je na stanicu vratim se do prodavnice, vratim se i kad se vratim kaže komšija da li si video da se dete izgubilo – priča komšija za Kurir.

– Kad sam pogledao opet policija je već pretraživala brdo iznad naše kuće. Ne mogu da tvrdim da li je to to dete, ali video sam da ima zelenkastu jaknicu. Video sam dete u dvorištu, kao moje unuke što se šetaju kod mene, video sam samo kad sam prošao. Ako se poklapa termin, moguće da je to bila ona. Da sam znao… Pričao sam sa svima, pomažemo koliko možemo – rekao je komšija kroz plač, vidno potresen.

Komšija koji je možda video devojčicu neposredno pre nego je nestala

11.40 – Rođaka nestale Danke za Kurir

Rođaka male Danke kaže za Kurir “da se mole Bogu da se ona nađe, kao i da ne gube nadu iako je prošlo dosta vremena.”

– Danka je naša lepotica, ona je jedna divna devojčica koja će sigurno iako je mala uspeti da se snađe nekim čudom. Molimo se za nju, ali vremenski uslovi su grozni, kiša, mnogo je hladno i pitamo se da je uspela da se sakrije negde – kaže kroz suze rođaka i dodaje:

– Dankina majka Ivana je van sebe, verujte, ona ne može da dođe sebi od plača, ništa ne pomaže. Ivana se jako trudi i vodi računa oko dečice i iz tog razloga joj je cela ova situacija još teže pala, krivi sebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *