PRVE SLIKE UHAPŠENIH ZBOG NESTALE DANKE! EVO ŠTA SU TRAŽIILI ZA OTKUP (FOTO)

Objavljene su i fotografije trojice uhapšenih muškaraca u Bosni i Hercegovini koji su tvrdili da imaju veze sa slučajem nestale devojčice Danke Ilić (2).

U Bosni i Hercegovini uhapšena su tri muškarca jer su tvrdili da imaju veze sa nestalom devojčicom Dankom Ilić (2). Ona je, da podsetimo, nestala u utorak 26. marta u 13:45 časova, a oni su na društvenoj mreži “TikTok” tvrdili da je drže u podrumu i tražili su otkup u visini od oko 25.000 evra.

Federalna uprava policije objavila je imena uhapšenih. Uhapšeni su Bashar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji.

Oni su uhapšeni na području opštine Hadžići. Locirani su putem IP adresa.

Devojčica Danka Ilić (2) nestala je u utorak u 13:45 časova ispred kuće u Banjskom Polju, mestu nadomak grada Bora. Policija je u sredu uveče pokrenula novi smer istrage, a Slavica Radovanović, pukovnica MUP u penziji i narodna poslanica Narodnog pokreta Srbije, Rajko Nedić, glavni urednik “Kurira” i dr Ana Budak, advokat, komentarisali su poslednje informacije u vezi potrage nestale devojčice.

“Čuli smo i videli da su prošla vatrogasna i nova policijska vozila pod rotacijom. U suštini, ceo taj teren se prekopava sa bagerima. Naime, pronađena je rupa na imanju, to su neki kanali koji su dugački oko 10 kilometara i koji su povezani sa lokalnim rudnikom. Kada je otrkivena jedna od tih rupa, pristigli su vatrogasci koji se tamo spuštaju. Dakle, tuda se voda dovodi ili odvodi do tog rudnika, tu je čitav splet podzemnih tunela. Ima više takvih šahtova koji imaju pad i idu ispod zemlje. Zato su došle nove jedinice i ekipe vatrogasaca koje će pokušati da se uz pomoć kamera i reflektora spuste dole i vide da devojčica možda nije upala tu. Tu je bila kao šuma, dosta šuta i otpada i kada su to bageri razgrnuli, otkriven je taj tunel. Došli su do zaključka da je tu jedan od tih spusta za kanal dugačak 10 kilometara”, rekao je Nedić.

Budak je komentarisala činjenicu da su roditelji bili u policiji, pa su pušteni, pa su ponovo vraćeni. Objasnila je proceduru.

“Nije to uobičajeno, da idete dva puta, ali nije ni nezakonita. U ovako komplikovanim slučajevima moglo bi se reći da je ovo dobar korak je pokazuje da policija, odnosno javni tužilac koji rukovodi postupkom ima ideju i pravac u kojem smeru istraga mora da ide. Ono što je važno istaći je da ne bi trebalo prejudicirati nekakvu krivicu roditelja usled činjenice da su dvaput išli u policiju jer je to dozvoljeno”, navela je Budak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *