“Jutros se vozim u busu i gledam kako trudnica od nekih 7 mjeseci trudnoće stoji”

“Jutros se vozim u busu i gledam kako trudnica od nekih 7 mjeseci trudnoće stoji i niko da se udostoji da joj ponudi svoje mjesto da sjedne.

Stojala je baš do neke klinke od 15-ak godina, friško isfarbana za prve dane škole, slušalice u ušima…

sve na svom mjestu, osim kulture… I ja sam trudna, 5. mjesec i iako sam bila par metara od te trudnice, ustala sam i dozvala tu mladu trudnicu da dođe da sjedne, a ja sam otišla do te klinke gdje je ona stojala.

Odma sam toj klinki izvadila slušalice iz ušiju i rekla joj da ustane da sjednem jer sam trudna, a ona je bez da mi je išta odgovorila samo vraila slušalice u uši i nastavila da sluša muziku.

Ponovo sam joj izvadila slušalice iz ušiju i ponovo rekla da ustane, JER SAM TRUDNAi bole me noge, a ona mi je tada drsko i bezobrazno odbrusila GLUPAČO MATORA JOŠ JEDNOM MI IZVADI SLUŠALICE I VIŠE NEĆEŠ BITI TRUDNA!!!

Otvoreno mi je zaprijetila i ponovo stavila slušalice u uši… Par trenutaka sam je gledala, razmišljala šta da uradim i na kraju odustala od balavice… kada je spremna da tako nešto kaže meni koja sam skoro 3 puta starija od nje, možda je zaista spremna i da me udari ili tako nešto…

Stojala sam idućih 20 minuta i niko mi nije ustupio mjesto…

Baš sam se nekako razočarala i pitam se da li još negdje na ovom svijetu ima neko ko poštuje starije toliko bar da je spreman da ustupi mjesto u javnom prevozu trudnici, invalidu ili starijoj osobi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *