ISPRAVKA VIJESTI: Masovno ubistvo u Mladenovcu nema veze s “plavim kitom” niti sa “sektama”

Ovaj tekst je ispravljen.

Analizom portala Raskrinkavanje.ba utvrđeno je da sadržaj na našem portalu novi.ba vezan za navodnu pozadinu masakra kod Mladenovca predstavlja klikbejt, manipulisanje činjenicama i dezinformaciju.

Prvobitan naslov našeg članka “BRAT UBIJENOG U MLADENOVCU OTKRIO POZADINU MONSTRUOZNOG ZLOČINA UROŠA BLAŽIĆA: Masakr zbog plavog kita? Rekli mu da mora da ubije 20 osoba” pogrešno navodi čitaoce da je utvrđen motiv zločina, a zapravo je baziran na izjavi sagovornika i predstavlja samo njegovu opservaciju, a ne otkriven motiv zločina, jer zvanične potvrde motiva ovog stravičnog zločina nema i još uvijek se utvrđuju sve okolnosti pod kojima se napad dogodio. 

Šta su činjenice?

Dva dana nakon napada u beogradskoj školi, 5. maja ove godine u Srbiji je počinjeno masovno ubistvo u selima Dubona i Šepšin kod Mladenovca. Videosnimak u kojem rođak ubijenog u ovom napadu govori o slučaju objavljen je na YouTube kanalu Hype tv 5. maja 2023. Iz ovog videosnimka jasno je da on nema nikakve dodatne informacije o slučaju, nego da iznosi niz pretpostavki. Ove špekulacije su u članku na našem portalu predstavljene u senzacionalističkom maniru, a izjava rođaka, koja je dostupna na YouTube kanalu, pogrešno je citirana. Na pitanje novinarke, koja podseća da je ranije spomenuo sektu, rođak ubijenog odgovara da ne zna šta se dešava te napominje da se pre nekoliko godina jedan dečak obesio, kao i da se pričalo o umiješanosti sekte “Plavi kit”, iz koje su mu navodno davali instrukcije.

Portal novi.ba se izvinjava svojim čitaocima jer je izjavu koja predstavlja opservaciju i mišljenje predstavio kao motiv krvavog pira kod Mladenovca, iako zvanične potvrde motiva nema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *