Klikom na sliku zatvorite prozor.

                                                                

NOVAKOVA PORUKA NA KAMERI POSLIJE OSVAJANJA ROLAN GAROSA: Sigurno se neće zaustaviti na 23 Grend slem titule

Novak Đoković ponovo je napisao poruku na kameri nakon istorijskog uspjeha i osvajanja 23. Grend slem titule pobedom nad Kasperom Rudom u finalu Rolan Garosa.

Srpski teniser je postao najtrofejniji teniser na Grend slemovima u istoriji, ostavivši iza sebe Rafaela Nadala sa 22 titule.


Po završetku meča Novak Đoković je napisao poruku na kameri, što je tradicionalno radio poslije svake pobede na ovogodišnjem Grend slemu u Parizu još od onog prvog kola kada je poručio “Kosovo je srce Srbije”.

Ovog puta njegova poruka je bila: “Ma, tako je bre. Idemooo”, prenosi Telegraf.rs

Hoće li Manchester City imati istu ekipu kada bude branio Ligu prvaka? Dan nakon trijumfa u Istanbulu inostrani mediji najavljaju odlaske trojice zaista fantastičnih igrača, piše sportsport.ba.

Ukoliko su se oprostili od Manchester Cityja uradili su to na najbolji mogući način – osvajanjem Lige prvaka. Prema pisanju inostranih medija čak tri važna kotača napuštaju Manchester City.

Niti jedan između Ilkaya Gundogana, Bernarda Silve i Juliana Alvareza nije dao garancije da će i sljedeće sezone igrati na Etihadu kada su govorili o svojoj budućnosti.

“Moja budućnost? Još uvijek ne znam, još nisam donio konačnu odluku“, kazao je Gundogan kojem ugovor ističe 1. jula.

Sjajni veznjak koji je bio kapiten Građana u finalu do sada nije potpisao produženje ugovora, a teško da će to uraditi i u narednim sedmicama.

Mogući odlazak je najavio i Silva za kojeg se otimaju Barcelona i PSG. Odlazak Portugalca bi sigurno predstaljao ozbiljan udarac za Građane.

“Iskreno ne znam da li je ovo bila moja posljednja utakmica za City. Vidjet ćemo šta će se desiti u narednim sedmicama i mjesecima. Sada trebam proslaviti, uradili smo nešto posebno”, rekao je Portugalac nakon finala Lige prvaka.

Alvarez koji je ušao u historiju pošto je u istoj sezoni osvojio Svjetsko prvenstvo i trostruku krunu je također najavio pakovanje kofera.

“Bila je ovo nevjerovatna godina i sretan sam zbog toga. Sada se priključujem reprezentaciji i odlazim na odmor i onda ćemo vidjeti šta će biti”.

Alvarez je u martu produžio ugovor, ali kako je potpuno u drugom planu te priliku za igru dobija na kašičicu ozbiljno razmišlja o odlasku nakon svega jedne sezone u dresu Cityja.

Manchester City je pod vodstvom Guardiole stekao reputaciju kluba čiji se poziv ne odbija i sigurno je da eventualne odlaske Gundogana, Silve i Alvareza neće biti teško nadomjestiti jer Građani imaju ono najvažnije u modernom fudbalu – novac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *