ISPOVIJEST DŽENANE ONDER kojoj je Nermin ubio oca i brata: “Kada sam imala svega 15 godina, a on 26, pokušavao je stupiti u kontakt…”

Donedavno sam bila kćerka i sestra. Nakon toga majka male djevojčice, uzoran i savjestan građanin ove države, ovako je za „Avaz“ počela svoju bolnu ispovijest Dženana Onder.

U krvavom pohodu monstrum iz Gradačca Nermin Sulejmanović ubio je njenog brata Denisa i oca Džengiza, teško ranio majku Harisu, a, osim doživljenih trauma i gubitaka, Dženanu su, nakon tragedije, potresle informacije o odnosu s ubicom. U ispovijesti za „Avaz“ otkrila je istinu o poznanstvu s Nerminom.

Pljačka novca

Da, istina je, ja sam poznavala ubicu. Poznavao ga je cijeli grad, Gradačac je malo mjesto – započela je ova 24-godišnjakinja svoju priču.

– Kada sam imala svega 15 godina, a on 26, pokušavao je stupiti u kontakt sa mnom u više navrata, a s čime sam ja upoznala svog rahmetli oca. Moj otac to nije dopustio, shvatio je da je jedina namjera tom čovjeku bila da ostvari materijalnu korist od moje porodice te da za to nije birao sredstva. Babo me poslao u Njemačku na dva mjeseca kod porodice, kako bi me zaštitio od Nermina. 

Na početku je sve zaustavio. Vidjela sam Nermina nekoliko puta u životu, ali nikada s njim nisam ostvarila nikakav kontakt. Hvala Allahu na tome. Allahovom voljom, moj otac je to spriječio na vrijeme – navodi Dženana.

Ogorčena zbog brojnih medijskih izvještavanja o navodnom uzimanju novca i bježanju s ubicom, Dženana kaže da je to laž.

– Nermin je opljačkao moju porodicu u septembru 2015. godine, otuđio je 54.200 eura iz porodične kuće i zbog toga se moj otac s njim sudski sporio narednih osam godina. On je na posljednjem pretresu priznao neke stvari, ali to još nije zaključeno. Vjerovatno je znao da će ići u zatvor pa je krenuo na njih – kaže Dženana.

Planirao ženidbu

Navodi da je ogorčena jer se u medijima pokušavaju sakriti greške i propusti naše vlasti tako što se u javnost puštaju neke izjave, poluinformacije, te apsolutne laži navodnih “prijatelja” njihove porodice o potencijalnim motivima ubistva.

– Niko ne spominje bol moje majke, koja je još u bolnici u Tuzli, na aparatima, u kritičnom stanju, koja je izgubila muža i sina u jednom danu, a i sama je umalo podlegla od rana koje joj je nanio zlikovac Nermin Sulejmanović. Zamislite kako je teško saopćiti majci da joj je sin ubijen, a otišao je na doručak s prijateljem. 

Ona je svojim očima vidjela ubistvo muža, ta slika je proganja i znatno joj otežava oporavak zbog boli i stresa koji preživljava uporedo s bolovima od rana koje je zadobila od metaka. Niko ne spominje moju bol, živim u strahu da ne izgubim jedinog preostalog člana porodice. U jednom danu sam ostala bez babe, bez brata, a i mamin život je doveden u opasnost – kaže Dženana.

Cijela država priča o femicidu, navodi Dženana, ističući svoje ogorčenje jer niko ne spominje njenog brata Denisa, koji je ubijen u dvadeset i trećoj godini života, koji nikada nije nikakav prekršaj učinio, niti je ubicu poznavao, niti je imao bilo kakav kontakt s njim.

– Denis je bio ambiciozan momak, softverski inžinjer, humanitarac, koji se nikada ni s kim nije zamjerio. Otvorio je vlastitu firmu u Brčkom. Radio je velike projekte za američke školske sisteme. Bio je mnogo vezan za porodicu. Planirao je ženidbu, prije mjesec je kupio stan u centru grada kako bi bio blizu roditeljima – navodi Dženana.

Njen otac Džengiz je bio porodičan i veoma uspješan poslovan čovjek. Bez ikakvih poroka, navodi Dženana, i sukoba sa zakonom.

– Nikada nije pravio incidente, niti je ubicu na bilo koji način provocirao – ističe Dženana Onder, koja je po dolasku u Gradačac vidjela svog babu mrtvog u dvorištu.

Širenje neistina

– S obzirom na to da je Dženana dala izjavu za “Avaz” te da neće davati izjave za druge medije, bitno nam je da se prenese da ćemo svaki mediji koji nastavi s klevetama morati tužiti, s obzirom na činjenicu da prenose neistine.

Moja klijentica je u jednom danu ostala bez dva člana porodice, bez brata i oca, a majka joj je još u kritičnom stanju. Sve to joj dodatno nanosi bol, a ničemu dobrom takvi navodi medija ne doprinose – kaže advokat Damir Kočo, koji zastupa Dženanu Onder.

Psihopata i kabadahija

– Za kraj, svi su u gradu znali da je Nermin nasilnik, psihopata, kabadahija… On je to oduvijek bio, nije postao odjednom sve to. Imao je mnogo djela, a malo krivičnih prijava. Imao je krivičnih prijava, ali ne i presuda. 

Štitili su ga od zatvora. Načini na koje je to izvođeno me ne zanimaju, niti me on zanima. Meni porodicu niko ne može vratiti. Ali čast i ugled itekako možemo… Istinom! – ističe Dženana Onder.

(Avaz.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *