BOMBA ZA MRŠAVLJENJE OD 3 SASTOJKA: Ovaj napitak skida KILOGRAME U TRENU i čisti organizam od TOKSINA!

Odlična mješavina zelenog laja, đumbira i limuna….

Nagomilane kilograme lako možete skinuti ako budete konzumirali zeleni čaj. Čaj sadrži antioksidanse katehine kojih najviše ima u zelenom i bijelom, manje u oolong, a najmanje u crnom čaju. Najznačajniji katehin zelenog čaja naziva se epigalokatehin-3-galat (EGCG) i upravo je on zaslužan za manji opseg struka konzumenata ovog izvrsnog napitka

cajnaslovna

Naime, EGCG povećava potrošnju energije potrebne za probavu, apsorpciju i metabolizam hrane. Također, EGCG stimulira oksidaciju masti što rezultira smanjenjem zaliha masnog tkiva. Dodatno, čak i pri prehrani koja obiluje mastima, dugotrajni unos EGCG –a smanjuje nakupljanje masnog tkiva, a time i pojavu prekomjerne tjelesne mase.

caj

Naime, in vitro studije pokazuju da katehini zelenog čaja, osobito EGCG ometaju probavu i emulgiranje masti što su ključni koraci u apsorpciji masti iz hrane. Na taj je način i smanjenja akumulacija masti u tkivima. Uz dokazani učinak na liniju, zeleni čaj je učinkovit i u čišćenju organizma jer se pokazalo da povećava proizvodnju ključnih detoksikacijskih enzima i na taj način potiče izlučivanje štetnih tvari iz organizma, prenosi portal “Zdrava krava”.

zeleni-caj

Katehini iz čaja nisu stabilni u ne-kiselom okolišu kakav je npr. u crijevima. Zbog toga se tijekom probave izgubi oko 80 posto katehina, međutim, istraživanja su pokazala da gubitke može smanjiti začinjavanje čaja sokom od naranče, limuna, grejpa ili limete.

zeleni-caj-dijeta

SVE ŠTO VAM TREBA ZA NAPITAK:

– 1 kašikica zelenog čaja,

– komadić đumbira kockica veličine 1×1 cm,

– 2 kašike  soka od limuna

djumbir
limun3

Priprema: Zakuhati 1,5 dl vode pa pustiti da se ohladi na 80 stupnjeva pa vodom preliti žličicu zelenog čaja i naribani đumbir. Pustiti da odstoji 2 – 3 minute pa tekućinu procijediti. Kad se malo ohladi dodati 2 kašike limunovog soka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *